✨Nytt kurs✨

Psykologi, organisasjon og ledelse

Eksamenskurset i Psykologi, organisasjon og ledelse er vårt mest ambisiøse hittil. 

Vi har tatt et stort og tungt lesefag, og tatt spesielt tak i de mest utfordrende emnene. Målet vårt er at du møter til eksamen og tenker at dette – dette kan jeg!  

Når du kjøper eksamenskurset i Psykologi, organisasjon og ledelse, får du tilgang til nesten åtte og en halv time video og 227 quizoppgaver, laget spesifikt for at du skal nå dine ambisjoner på eksamen.  

Gjennom chat med våre toppstudenter kan du stille spørsmål hvis du står fast. Vi følger deg gjennom pensum – helt til eksamensdagen.  Vi heier på deg!


Hilsen Ingrid og Julius 🧡

🤘 Tungt fag – gjort enklere 🤘

Oversikt over pensum

Gjennom hele eksamenskurset har du god tid til å lære deg pensum på en strukturert og oversiktlig måte. Vi bruker tid på å forklare og illustrere de viktigste teoriene knyttet til de ulike kapitlene.

Basert på erfaringer både vi og andre har fra eksamen, har vi spesielt fokus på emner du med stor sannsynlighet må forholde deg til på eksamensdagen.

Vi har strukturert kurset i fire ulike deler, som bygger på hverandre:

  • Første del: Individnivå. Grunnleggende psykologi om kognisjon, læring, motivasjon og lignende emner.
  • Andre del: Gruppenivå. Teorier om hvordan mennesker jobber sammen i grupper.
  • Tredje del: Organisasjonsnivå. Teorier om hvordan organisasjoner fungerer. 
  • Fjerde del: Ledelsesnivå. Tar for oss de vanligste ledelsesteoriene, slik som transformasjonsledelse, LMX-ledelse, situasjonsbestemt ledelse og lignende emner.

Fokus på eksamen

Eksamenskurset gir deg flere oppgavevideoer, der du kan gjennomgå eksempeloppgaver og får forslag til fremgangsmåte – i tillegg til en gjennomgang av våre løsningsforslag. 

Dette har vi gjort fordi vi vil vise deg ulike forslag til hvordan vi tror og mener at man kan besvare eksamensoppgaver. Du vil lære mye av å se på disse videoene, og vi oppfordrer deg til å komme med ditt eget løsningsforslag som du kan sammenligne med våre!

I tillegg til har vi mye ekstra snacks til deg:

  • Mini-kompendium: Utfyllende teori i enkelte emner som har mye pensum.
  • Sjekkliste av alle emner i kurset som støtte til når man skal løse eksamensoppgaver.
  • Quizoppgaver med flere eksamensrelevante caser

Nå ambisjonene dine

Målet med kurset er enkelt: du skal mestre pensum og nå dine ambisjoner på eksamen.  

Det er enkelt å si, samtidig som det krever mye både av deg og av oss. Derfor har vi utviklet vårt mest ambisiøse eksamenskurs hittil.  

Kurset er strukturert og planlagt slik at du skal få innsikt i, og forståelse for alle de sentrale emnene i faget. Vi hjelper deg med å få et godt grunnlag for å bestå eksamen. 

Sammen gjennomgår vi mer enn bare emnene som har vært i tidligere eksamensoppgaver – så du skal være klar uansett hva som møter deg.  

👩‍🏫 Møt dine nettlærere 👨‍🏫

Ingrid

Hei! Jeg heter Ingrid Jakobsson og er den som er foran kamera i kurset. Jeg har to tidligere bachelorgrader: en todelt bachelor i psykologi og pedagogikk fra NTNU og en bachelor i økonomi og administrasjon fra BI, med fordypning i HR. For øyeblikket så tar jeg en mastergrad i ledelse og organisasjonspsykologi på BI.

Jeg startet med å lage dette kurset for ett år siden, og har siden jobbet hardt med å koke ned den enorme mengden pensum til en håndterbar mengde. Målet mitt med dette faget har vært å presentere de viktigste teoriene og modellene i hvert emne med gode eksempler og illustrasjoner, slik at du føler at du forstår hva emnene handler om.

Det å ha god kunnskap om hvordan psykologi og ledelse påvirker organisasjoner har stor betydning for din karriere videre i arbeidslivet. Ofte tenker man at det er bunnlinjen som gjelder i en organisasjon – men det er jo de ansatte som jobber der som skaper den bunnlinjen. Vet man hvordan man skal legge til rette for at ansatte og medarbeidere er motiverte og vil yte godt på arbeidsplassen, så vil man også se gode resultater!

Lykke til 🧡

Julius

Mitt navn er Julius Stang og jeg har hjulpet Ingrid med å produsere innhold til kurset. Jeg er utdannet pedagog fra Universitetet i Oslo og tar nå en mastergrad i Ledelse og organisasjonspsykologi på BI Oslo.

Ved siden av studiene mine har jeg både jobbet som studentassistent på læringssenteret til BI og jeg har veiledet studenter i akademisk skriving og oppgaveløsning.

Jeg synes at psykologi, organisasjon og ledelse er et svært nyttig fag, som gir deg en innføring i hvorfor det er så viktig å forstå mennesker i organisasjoner. Ved å lære om individuelle forskjeller, gruppeprosesser, ulike typer organisasjoner og ulike måter å lede mennesker på, oppnår du større innsikt i hvor komplekse organisasjoner og mennesker er. Jeg håper du kan se nytten av hvordan kunnskap om dette kan anvendes i arbeidslivet. Selv har jeg et mål om å jobbe med organisasjonsutvikling og jeg håper at jeg i mitt fremtidige arbeidsliv kan bidra til at arbeidsplassen blir et sted hvor man kan vokse og trives godt!

Jeg gleder meg til å høre hva dere syntes om kurset og er sikker på at dere vil prestere godt!

Velkommen til EnkelEksamen

Siden etableringen som studentbedrift på BI Oslo i 2013, har vi i dag vokst til en av de største leverandørene av eksamenskurs på nett i høyskolemarkedet. 

Målet vårt er det samme i dag som det var da vi startet opp: vi skal revolusjonere utdanningsbransjen. Gjør som over 14 000 andre studenter – ta eksamenskurs på nett med EnkelEksamen.

🤔 Ofte stilte spørsmål

Kurset egner seg spesielt godt for deg som tar et av følgende kurs: ORG 3402 Psykologi, organisasjon og ledelse (BI), ØKB1113 Organisasjonspsykologi og ledelse (HVL) og ØAADM2100 Organisasjonspsykologi (OsloMet). For andre skoler, send oss gamle eksamensoppgaver/kursbeskrivelse på chat, så ser vi om det passer!

Vi dekker alle emner som står på pensum, og kurset gir deg et godt fundament for å gjøre det bra på eksamen, avhengig av utgangspunktet og innsatsen du legger i det. Våre kurs er et supplement til forelesningene og pensumbøkene. Det betyr derfor ikke at kurset inneholder absolutt alt. Emnene tar for seg de viktigste modellene og teoriene innenfor hvert emne, men vil "koke ned" faget til en håndterbar mengde. Vi anbefaler deg å se del 1 som er gratis for alle, og se om du liker formatet og innholdet! Hvis du har spørsmål, så oppfordrer vi deg til å stille de til oss i chatten på EnkelEksamen.no 😄