Lurer du på hvordan du kan planlegge et semester? Trenger du hjelp til å danne oversikt over hva du skal lese og hvilke oppgaver du skal jobbe med?

Fortvil ikke – her skal du få en komplett mal som hjelper deg danne oversikt over og planlegge semesteret ditt, og det eneste du trenger er en Gmail-konto!

Hvorfor planlegge et semester digitalt?

En digital semesteroversikt i Google Regneark er genial fordi du kan gjøre endringer på den når som helst. Vi kjenner alle igjen forelesere som plutselig legger til nye artikler i pensum underveis i semesteret, eller som ikke informerer om at vi må levere oppgaver før langt inn i semesteret. Da er det upraktisk å ha laget semesteroversikten sin på et fysisk ark, fordi det er så vanskelig å endre på den senere, og mange ender opp med å bare gi opp å danne oversikt. La oss i stedet for å gi opp lage oversikten vår digitalt, i Google Regneark!

Video fra kurset her!

1) Opprett din kopi av malen

Trykk på denne linken for å opprette din egen personlige kopi av malen. Trykk på ”Lag en kopi”, så vil din egen kopi av dokumentet lagres i din Google Drive!

2) Fyll inn dine viktigste mål for semesteret

Det andre steget til hvordan å planlegge et semester er å føre opp tre mål for semesteret som hjelper deg strekke deg etter ditt beste. Tenk over følgende: Hvilke mål kan jeg sette for meg selv som både er spesifikke, målrettede, ambisiøse og realistiske?

3) Fyll inn oversikten

Skriv opp alle fagene du tar dette semesteret, og alt du planlegger at du skal gjennom. Her skal du inkludere alle artikler og tekster du skal lese, og alle oppgaver du må gjennom. Gjerne del opp hvert kapittel i pensumlitteraturen hver for seg, slik at du kan føle større mestring når du kommer deg gjennom nye kapitler!

4) Huk av og følg opp

Å lage en oversikt er vel og bra, men det er også viktig at du husker å følge denne opp. Se på den daglig og huk av alt du kommer deg gjennom. Gjør endringer hvis du oppdager at du må legge til flere punkter enn du trodde.

Foretrekker du en analog oversikt?

Da har vi selvfølgelig et alternativ til deg! Sjekk ut dette alternativet til hvordan planlegge et semester!

Lurer du på mer om hvordan planlegge et semester?

Vil du se flere videoer om hvordan du kan planlegge studiehverdagen? Flaks at det første kapittelet i kurset vårt om studieteknikk handler om planlegging, da!