Nyeste
-
Hva er Lovpyramiden?
Lovpyramiden er en hierarkisk struktur bygget opp av Grunnloven, innarbeidede internasjonale forpliktelser, nasjonale lover og forskrifter. Hvert trinn har ulik trinnhøyde. Hvilken trinnhøyde teksten har…
-
Lagrange metode
Lagrange-metoden er et kraftig verktøy som brukes for å finne maksimum og minimum av funksjoner under gitte betingelser. Enten du studerer matematikk, ingeniørfag, økonomi eller…
-
Hvordan bruke rettskildeprinsippene?
Når et rettslig spørsmål skal besvares, må man følge den juridiske metoden. Rettskildeprinsippene er en helt sentral del av den juridiske metoden. Det er derfor…
-
Kostnadsminimering med isokostlinjer: enkelt forklart
Isokostlinjer er et sentralt konsept i samfunnsøkonomi som hjelper oss med å forstå hvordan bedrifter velger kombinasjoner av innsatsfaktorer, altså riktige teknologier for å minimere…
-
Organisasjonspsykologiske perspektiv
Har du noen gang lurt på hvordan ulike ledelsesteknikker og arbeidsmiljøer påvirker trivsel og produktivitet i en organisasjon? Organisasjonspsykologi, studiet av menneskelig atferd i arbeidslivet,…
-
De ulike organisasjonsformene til en forsyningskjede
Har du faget logistikk og bærekraftige forsyningskjeder, og er usikker på de fire ulike organisasjonsformene en forsyningskjede kan benytte seg av? Les videre for å…
-
Hvordan er rettssystemet bygd opp?
Den norske stat har ett rettssystem. Rettssystemet skal organisere de norske lover og regler. I Norge har vi fordelt ansvaret for lovene og reglene mellom…
-
Alt du trenger å vite om odelsrett
Odelsrett er et komplekst rettsområde, som også for mange kanskje oppleves som fjernt. Synes du det er utfordrende å forstå hva odelsrett er og hvordan…
-
Utsatt skatt: enkelt forklart
Får du også en klump i magen når du hører ordet utsatt skatt? Du er nok ikke alene – for mange økonomistudenter gir dette temaet…