Må du jobbe hjemme? Det er viktig at vi steller i stand en avgrenset arbeidsplass slik at du kan jobbe best mulig. Vi oppholder oss alle under ulike forhold og du har kanskje noen spørsmål om det stedet du befinner deg tillater deg å sette opp arbeidsplassen. Den gode nyheten er at du ikke trenger hverken noe dyrt utstyr eller mye plass. Det viktigste er at du har en plass der det eneste som skjer er relatert til arbeid.

Her vil du få noen løse retningslinjer til hvordan du kan sette opp en god arbeidsplass hjemme. Så er det opp til din kreativitet hvordan du ønsker å integrere disse retningslinjene i ditt hjem. Med de ressursene du har tilgjengelig.

En plass fri for distraherende assosiasjoner

Poenget med å ha en avgrenset arbeidsplass hjemme, er at du har et sted i huset ditt som du kun assosierer med å studere. Denne plassen kan være hvor som helst i der du befinner deg. Det eneste er at det ikke ikke er et sted du for eksempel til vanlig spiser, ser på TV eller gjør andre ting som ikke er relatert til skole.

For å være mer presis, la oss ta et eksempel. Som nevnt over bør plassen du nå velger deg ikke være der du spiser, men betyr det at hele spisebordet er ute av diskusjonen? Hva hvis jeg ikke har noe annen plass hvor jeg kan sitte i en oppreist posisjon?

Svaret her er enkelt. Spisebordet kan brukes hvis du kan sette av et avgrenset område hvor du har plass til bøkene dine og en datamaskin. Spisebordet er da absolutt en kandidat som arbeidsplass. Du kunne til og med brukt kjøkkenbenken om den er stor nok og du foretrekker å jobbe stående. Du trenger heller ikke begrense deg til et sted.

Det neste spørsmålet nå er hvordan du ønsker å sette opp en fysisk avgrensning rundt plassen du har valgt. Ikke alle er så heldig at du har et helt eget bord eller rom du kan sperre deg inne i. Da anbefales det å sette opp en fysisk avgrensning rundt arbeidsplassen din. Det vil hjelpe deg å komme i fokus når du ønsker det.

Kanskje du allerede har en fin skillevegg liggende, eller noe som kan brukes som en skillevegg på arbeidsplassen? På barneskolen satt vi opp bøker på høykant. Enkelt og greit. Om du bruker kreativiteten og ressursene du har til rådighet så skal du nok se at du med få unntak allerede har alt du trenger tilgjengelig.