Dagens situasjon er stressende for alle. Gjennom denne enkle pusteøvelsen kan du lure kroppen din til å tro at den ikke er stresset.

Motarbeid stress med pusteøvelser

Når du blir stresset, reagerer kroppen din med å skille ut hormoner som øker pulsen din – ved å gjøre det motsatte at det kroppen gjør når du er stresset kan du lure den til å tro at stresset er over. 

Pusteøvelse med fire trinn

Trinn 1:

Begynn med å legge merke til hvordan du puster nå. Puster du dypt eller lett? Puster du med magen eller med brystet? Kjenn godt etter.

Trinn 2:

Pust sakte og kontrollert med hjelp av magen. Pust inn gjennom nesa og ut gjennom munnen. Du er halvveis i pusteøvelsen.

Trinn 3:

Tell hvor mange sekunder du bruker på å puste inn.

Trinn 4:

Nå skal du jobbe med å bruke like mange sekunder på å puste ut, som du gjør på å puste inn. Dersom du bruker 4 sekunder på å puste inn, så skal du bruke 4 sekunder på å puste ut. Noen bruker kortere tid, andre bruker lengre tid.

Du kan fortsette å jobbe på denne måten så lenge du vil, og du kan også jobbe med å øke antall sekunder på inn- og utpust. Husk at det ikke skal være anstrengende.

Når du har gjort pusteøvelsen, sjekk hvordan du føler deg i etterkant. Kjenn etter om du føler at pulsen har senket seg og at stressnivået har gått ned. Kjenner du fortsatt på følelse av stress? Da kan det hjelpe å gjøre siste trinn, altså trinn 4, i 5-10 minutter.

Fortsatt stresset? Prøv også denne øvelsen.

Lykke til!