Livet som student kan være hektisk nok. Derfor er gode verktøy halve jobben – minst. Her følger våre toppstudenters 7 beste tips til verktøy som gjør deg til en mer effektiv student – enten du er Mac- eller PC-bruker. Tiden du sparer etter å ha lest dette, kan du for eksempel bruke til å bygge nyttige mekaniske dingser.

7 gode verktøy som gjør deg til en mer effektiv student

1. Verktøyet ut: Todoist

Todoist for studenter

Todoist.com er et gjøremålsverktøy – en app som gjør det enkelt å planlegge skoleuken og lage to-do-lister. Det er GLIMRENDE for deg som ønsker mer struktur på oppgaver og gjøremål.

Verktøyet strukturerer både skoledagen, oppgaver, prioriteringer og ikke minst – hvis du bruker det riktig frigjør det litt tankekraft til de viktigste tingene… læringen. Kommer du på noe du må gjøre, men du vet ikke når du kan gjøre det? Legg det inn i Todoist og planlegg det i detalj senere. 

Én av våre tidligere toppstudenter har laget to videoer som viser hvordan du kan bruke Todoist. De finner du her

Se www.todoist.com (pass på at du benytter deg av studentrabatten!).

2. Geogebra

Geogebra for studenter

Selv om navnet er keitete, er verktøyet skikkelig deilig. GRAFER. Elsker du grafer (eller hater du det), så er dette verktøyet for deg. Lag grafer og animasjoner med sexy kurver og vis verden hvor proff du er. 

Det finnes masse ressurser som gjør læringskurven litt mindre bratt. 

Se www.geogebra.org.   

3. WolframAlpha 

WolframAlpha for studenter

Studerer du matematikk eller tar matematikkfag, så kjenner du sikkert til WolframAlpha allerede. Gjør du ikke det? Værsågod! 

Dette er den ultimate ressursen for matematikk, og en god kilde også for deg som studerer andre fag. 

Se www.wolframalpha.com

4. Google Calendar

Google Calendar for studenter

Det finnes mange kalenderprogram, men det er mange gode grunner til å bruke Googles’. Den er gratis og enkel å bruke. Du kan enkelt dele med andre. Den er tilgjengelig på alle Mac-er, PC-er, mobiler og nettbrett. Smartklokke? Jada, selvsagt. 

Har du en Gmail-konto har du allerede tilgang til kalenderfunksjonen. Enklere blir det ikke med tilgang til gode verktøy.

Fredrik, som laget videoene om Todoist, har også laget to videoer som tar for seg Google Calendar. Én av disse omhandler også hvordan du integrerer Todoist med Google Calendar. Videoene finner du her.

Se calendar.google.com

5. Whereby.com

Dette er en personlig favoritt. Hvis du har fulgt med i norsk startup-verden de siste årene, har du sikkert hørt om selskapet og tjenesten. Enkelt fortalt: det er den aller korteste veien til konferansesamtale med video. En URL som alle trykker på, swoosh, igang. Fine folk er de også. 

Kult er det også at det er norsk selskap som gjør det bra 🎈 

Se https://whereby.com/

6.  StayFocusd + Freedom

7 verktøy som gjør deg til en bedre student (3)

StayFocusd og Freedom fungerer fint alene, men enda bedre sammen. Litt som ost og skinke. Gode verktøy som går hånd i hånd.

StayFocusd er et Chrome-tillegg som lar deg blokkere spesifikke nettsteder i et bestemt tidsrom, slik at du ikke kan surfe fritt og la tankene fly når du skal studere. En enkel måte å holde fokus på. 

Freedom er samme greia, men den lar deg i tillegg stenge apper som Slack, Steam, nettlesere osv.. Den har også mye annen kul funksjonalitet for deg som trenger hjelp til å stenge forstyrrelser ute. 

Se StayFocusd og Freedom

7. EnkelEksamen – verktøyet som troner på topp

7 verktøy som gjør deg til en bedre student (4)

Vi kan ikke skrive om verktøy som hjelper deg bli en effektiv student uten å nevne vårt kjære EnkelEksamen. EnkelEksamen gir deg eksamensspesifikk info gjennom videoleksjoner, oppgaver og tilgang på toppstudenter. 

Se enkeleksamen.no