Lurer du på hvordan du kan gjøre deg klar til eksamen i Bedriftsøkonomi med regnskap? Her får du mine 5 beste tips som gjør at du kan gå eksamensdagen selvsikkert i møte 🙌🏻
1. Jobb gjennom vårt kurs før eksamen i Bedriftøkonomi med regnskap
Kanskje ingen overaskelse fra oss, men tro meg – du vil takke deg selv når eksamensdagen nærmer seg. Her vil du få den teoretiske gjennomgangen du trenger, i tillegg til at du kan følge oppgaveløsing og teste deg selv på repetisjonsoppgavene etter videoene.
Følger du kurset, bruker tid på oppgavene og temaene du oppdager er mer utfordrende for deg enn andre – skal du se at den grunnleggende forståelsen ligge der når du sitter med eksamen i Bedriftsøkonomi og regnskap.
Her finner du vårt eksamenskurs i bedriftsøkonomi med regnskap ved NTNU og grunnleggende bedriftsøkonomi – BI 🤩
2. Eksamensoppgaver er din venn
… men ikke bli for ivrig, slik at du setter i gang med dem for tidlig.
En felle mange går i, er at de starter med de tilgjengelige eksamensoppgavene for tidlig i semesteret. På denne måten går du lett i fasitfellen og pugger deg nærmest til svarene på eksamensoppgavene som ligger ute. På denne måten kan man fort få en falsk oppfatning om at man forstår pensum og er klar til eksamen.
Mitt beste tips er å jobbe godt med de ulike delene av pensum, før du begynner på de nyeste eksamensoppgavene. Jo høyere nivå du har inn i eksamenssettene, jo mer får du ut av denne oppgaveløsingen. Gå gjennom eksemplene fra forelesning, bla deg gjennom boka og prøv deg på oppgavene der. Deretter kjører du gjennom eksamenssettene, en liten uke før selve eksamen i Bedriftsøkonomi med redskap.
3. Kostnadsforståelse er veldig grunnleggende for nesten hele pensum
Dette er viktig for alle kapitlene om regnskap. I tillegg til at det også er sentralt i kapitlene om kostnadsforståelse og kalkyle, og i kortsiktige beslutninger.
Mye av dette kan kanskje oppleves teknisk. Likevel lønner det seg å henge med på logikken i det som er grunnlaget for metodene og utregningene. Foreleser vil alltid klare å finne på noen nye tvister. Dermed er det lurt å ikke kun ha pugget metodene, men virkelig forstå hva som ligger bak.
Her har jeg samlet noen nyttige ressurser som du kan bruke for å forberede deg til eksamen i Bedriftsøkonomi med regnskap:
Vet du hva som er forskjellen på opptjeningsprinsippet og sammenstillingsprinsippet? Her går vi gjennom hovedforskjellen på de to regnskapsprinsippene 🤗
På Skatteetatens nettsider kan du lese om flere av de andre regnskapsprisnippene 📈
Synes du det er vanskelig å forstå hvor de ulike kostnadene i en kalkyle kommer fra? Her går Theodor gjennom to måter å fordele de indirekte kostnadene på, nemelig divisjonskalulasjon og tilleggskalkulasjon 🙌🏼
4. Bruk dine studievenner
Noe jeg har fått masse igjen for er å sette av en dag eller to opp mot eksamen på å diskutere eksamensoppgaver med andre.
Jobb deg gjennom noen eksamenssett. Noter ned oppgaver du finner ekstra vanskelig – og ta diskusjonen med medelever. Dette er en fantastisk måte å jobbe på.
Her kan man få tettet både egne og andres kunnskapshull. I tillegg til at du som hjelper andre med å tette hullene, får testet din egen forståelse gjennom å forsøke å formidle – en såkalt vinn vinn 😉
5.Sørg for å ha overskudd inn mot eksamensdatoen
Sånn jeg ser det avhenger eksamensresultatet av to viktige ingredienser.
Ingrediens nummer én er gode forberedelser. Til dette har du gode retninglinjer i de øvrige tipsene.
Ingrediens nummer to er dagsform. Din evne til å løse oppgaver på eksamensdatoen krever konsentrasjon, overskudd og kreativitet. Skal alle disse tingene være på plass må man være uthvilt på eksamensdatoen.
Min egen suksessoppskrift er en litt kortere dag på lesesalen, etterfulgt av en kort treningsøkt og en tur i saunaen. På kvelden diskes det opp en litt bedre middag, før jeg ser en god film eller serie med kollektivet 🤠
Vårt eksamenskurs er også genialt å bruke inn mot eksamen i Bedriftøkonomi med regnskap👇🏻
Masse lykke til på eksamen, vi heier på deg ⭐️