Du har nettopp flytta til Oslo, Bergen, Trondheim eller én av de andre studentbyene i Norge. Du har funnet deg en plass å bo, i et område du digger og du vet hvor skolen ligger… men hvordan i alle dager skal du komme deg dit? Hver dag? Vi har samlet kollektivtilbudene i de tre største studentbyene i Norge.

Reisen til skolen blir en viktig del av hverdagen, så det er viktig å finne ruta og transportformen som passer deg best.

Kollektivtilbud for studenter

Som student uten bil eller annet fremkomstmiddel, er det greit å ha kunnskap om offentlig transport.

Her følger de viktigste ressursene for hver av studiebyene – slik at du enkelt kan finne det kollektivtilbudet du foretrekker eller som passer deg best.

Kollektivtilbud i Oslo

I Oslo er det Ruter som gjelder. Når du kjøper periodebillett gjennom Ruter, fungerer denne også på alle transportmidlene til alle døgnets tider.

For en student koster det 462 kroner for månedskort, relativt billig mtp. at full voksenpris er 770 kroner…. Men siden det finnes så mange studiesteder i Oslo, så får du noen alternativer til hvert av de store studiestedene:

Hvordan komme seg til BI Nydalen?

I Nydalen har du både T-bane- og bussforbindelser. T-banen eller buss til Nydalen er den nærmeste veien. T-banelinjene 4 og 5 (Vestli via Majorstuen og Ringen) går direkte til Nydalen. I tillegg til buss nummer 37, 30, 58, 56 og 51. Bor du på Grünerløkka kan du også ta trikk til Storo, men det blir anbefalt å holde seg til bussen og banen. 

Hvordan komme seg til Blindern?

Til Blindern kan du ta T-bane, buss og trikk. T-banelinje 4 og 5 (Vestli via Majorstuen, Sognsvann og Ringen) stopper på både Blindern og Forskningsparken, de to stoppene som er nærmest campus. 17- og 18-trikken stopper på Universitetet Blindern. Om du derimot går av på Forskningsparken kan du kjøpe kebab på sjappa under broen. Noen tar dessuten buss 46 til John Collets plass eller 23 eller 24 til Gaustad.

Hvordan komme seg til Oslo MET?

OsloMET ligger midt i sentrum. Her går både trikker og busser. Eller man kan ta bena fatt fra sentrum. 17-, 18- og 11- trikkene går forbi skolen. Kommer en fra sentrum stopper trikkene på Frydenlund. Kommer en ovenifra stopper de i Welhavens gate. Til noen skolebygg er det også enklere å gå av på Holbergs plass.  

Andre ressurser for deg som skal bo i Oslo:

👉 Ting å se å gjøre i Oslo
👉 Hvordan finne rett sted å bo i Oslo

Kollektivtilbud i Trondheim 

I Trondheim er buss det beste fremkomstmiddelet. AtB sørger for at du kommer deg trygt fra A til B😅

Last ned appen, eller kjøp et reisekort (t:kort). Vet du at du skal henge i Trondheim hele semesteret, lønner det seg med en 180-dagers billett for 2 505 kroner, mens en 30-dagers billett for studenter koster 505 kroner. Med studentbillett reiser du dessuten med nattbussen uten ekstra kostnader. 

Hvordan komme seg til NTNU Gløshaugen 

Galtvort ruver på toppen av Gløshaugen. I fotenden ligger Samfunnet, og dette er et ganske solid kollektiv-knutepunkt. Herfra går nesten alle bussene. Sjekk holdeplassen Studentersamfundet her for nærmere informasjon.

Hvordan komme seg til BI 

BI i Trondheim ligger på Brattøra. Dette er ligger helt sentralt i Trondheim sentrum. Det er kort gåavstand fra sentralstasjonen. Buss nummer 25 kjører deg om ønskelig helt til døren (stoppested: hurtigbåtterminalen). Buss nummer 20, 21, 23, og 10 kjører deg også til Brattøra (med en litt lenger gåavstand enn nummer 25)

Hvordan komme seg til NTNU Dragvoll 

Dragvoll ligger på sin side utenfor sentrum. Her er det buss 12 og 3 som stopper nærmest og som får deg trygt til lesesalen. Gå av enten på Dragvoll. Bussene blir fulle, er ofte forsinket, så her er det lurt å beregne god tid! 

Andre ressurser for deg som skal bo i Trondheim:

👉 Ting å se å gjøre i Trondheim
👉 Hvordan finne rett sted å bo i Trondheim

Kollektivtilbud i Bergen 

Skyss er ansvarlig for all kollektivtransport i Bergen og omegn. I Bergen er både BI og UiB lokalisert helt i sentrum, noe som gjør det enkelt å finne frem. Finn veien til sentrum – og du finner skolene. Du kan ta buss eller bane til busstasjonen eller til Nygård om du skal til UiB. Til BI kan du ta buss til Puddefjordsbroen eller Florida (her går også bybanen).

NHH derimot, er avsidesliggende og slitsom å komme seg til, med mindre du har kapret bolig i gåavstand til skolen. Er du fra sentrale strøk går likevel buss nummer 3, 4, 5, 6 og 83 til skolen – husk: ta den i samme retning som bryggen. Fra busstoppet er det bare å følge strømmen (dere skal under broen). En 30-dagers billett for student koster i Bergen 480 kroner, mens det for et halvt år koster 2 400 kroner. Til glede for alle studenter er det nå dessuten ingen tilleggspris for å ta nattbussen i helgene. 

Andre ressurser for deg som skal bo i Bergen:

👉 Ting å se å gjøre i Bergen
👉 Hvordan finne rett sted å bo i Bergen


NESTE: 12 apper du må ha som student 👉