Ting å gjøre i Bergen

Lurer du på hva du skal finne på i dag? Får du besøk, men aner ikke hva du skal vise frem av Bergen by? Her kan du utforske kartet og lese grundigere om noe av det beste Bergen har å by på, ifølge våre studenter. 

Aktiviteter i Bergen for store og små

Fløyen

Ting å gjøre i Bergen

Hvis du har vært i Bergen, men ikke vært på Fløyen, må du reise til Bergen en gang til. Her kan du ta Fløibanen for bare 60 kroner en vei, som tar deg rett opp på Fløyen. Herfra har du utsikt over hele Bergen by. Dersom du har overtenning (eller er blakk), kan du ta bena fatt og gå opp. På toppen er det flere turområder og stier du kan følge, flere lekeområder, butikker, en kafè og en restaurant. Det er kort vei fra Bryggen, Fisketorget og busstasjonen til Fløibanen.

Akvariet🐟

For studenter koster en billett til akvariet 190 kroner hvis du kjøper billetten på nett (195 kroner i døren). Akvariet har alt du kunne tenke deg: fra sjøløver og pingviner til de rareste skapningene fra tropiske regnskoger. 

Bryggen i Bergen

Den står på UNESCOs verdensarvliste og er absolutt noe du bør få med deg. Hva med å nyte øl på (en av få) soldager i Bergen? Det er også fint å ta en spasertur i regnværet og høre havet bruse. På bryggen ligger dessuten fisketorget, om du er gira på ekte bergensk fisk en dag.

Stoltzekleiven

Ting å gjøre i Bergen

Fra Skuteviken går det en sti med steintrapper fra Fjellveien og helt opp til Sandviksfjellet. Den består av over 800 trappetrinn, så dette er litt av en tur. Utsikten på toppen gjør riktignok turen verdt all innsatsen. Du kan både gå ned til Sandviken, eller over til Føyen fra toppen. En skikkelig sporty søndagsaktivitet.

Ulriken

Ting å gjøre i bergen

Ulriken er det høyeste av Bergens syv fjell, og en ordentlig spektakulær tur. Fra sentrum bruker du knappe 20 minutter med buss ut til Montana eller Haukeland Sykehus. Du kan både velge å gå en grusvei opp, eller bruke Sherpatrappene. Med disse steintrappene blir distansen til toppen noe kortere, men turen blir til gjengjeld også noe tyngre. Dette er en kjent tur både for bergensere og tilreisende. Utsikten fra toppen er rett og slett fantastisk, og her finner du også en koselig café som du kan nyte utsikten fra. For en ekstra spenstig tur kan du velge å fortsette over Vidden fra toppen av Ulriken. Dette er en god femtimers tur som ender på Fløyen eller Sandviksfjellet.

VilVite-senteret

Et interaktivt, morsomt senter der en kan lære en hel masse vitenskaplige greier. For 165 kroner kan studenter komme og lære om havet, klima, miljø og MYE annet. Selv om lange dager på lesesalen kan redusere lærelysten, vil jeg anbefale deg å ta turen. Du glemmer at du lærer – du har det bare gøy!

Lepramuseum

For å vise mangfoldet av ting å gjøre i Bergen, er også Lepramuseet på St.Jørgens Hospital verdt en visitt. Studenter kommer inn for den nette sum av 50 kroner. Her finner du historien til sykdommen i Norge, i tillegg til å lære makabre fakta om sykdommen.

Bading (?)

Over til noe langt hyggeligere – bading på varme sommerdager. På dager med sol og varme er det populært å bade nede ved Verftet (i Bergen sentrum), eller på BI Bergen sin helt egen strand 😍

Steder å spise i Bergen

Kanskje viktigst av alt du kan gjøre i Bergen er å spise.

Bien Snackbar

God, enkel mat med et herlig utvalg av drinker – kan det bli bedre? De serverer en herlig kombinasjon av sjømat og burgere og her kan du ta med hele vennegjengen eller den spesielle kjærestedaten.

Hem

Litt bortgjemt, men vel verdt letingen. Det er vanskelig å kategorisere denne perlen, der du kan bla i pornoblad fra 60-tallet samtidig som du nyter den desidert mest populære retten deres chili con carne. Kafèen har et retropreg og en veldig hyggelig atmosfære. Ta turen (til) Hem hvis du er nysgjerrig!

Hoggorm🍕

Når en pizza er alt du craver, ta turen til Hoggorm. Her serverer de deilig italiensk pizza. Eneste streken i regningen er at de ikke serverer glutenfri pizza, noe å tenke på hvis en i vennegjengen har glutenallergi.

Inside i Bergen

“Burgers with attitude” er slagordet til den kanskje mest rocka restauranten i byen. Det sier alt. Ta deg en tur en dag det bare er burger som frister – for denne er DIGG.

Marg & Bein

Som navnet tilsier er dette en restaurant litt utenom det vanlige. De fokuserer på de ubrukte delene av dyrene, og forvandler dette til god og tradisjonell mat. De endrer menyen sin ofte, så her får du nesten alltid en ny smaksopplevelse. Stikk innom når du vil spille ganen et lite puss.

Trekroneren

Møter du opp i Kong Oscars gate 1, tror du at dette er en vanlig bod som selger pølser. Men dette er langt fra sannheten! Her har de et så stort og godt utvalg at du kommer til å få det vanskelig med å bestemme deg. Perfekt mat på farten.

Dromedar kaffebar

Det finnes hele tre ulike Dromedar kaffebarer i Bergen, så finn den som passer deg best! Gründerne bak stedet har store ambisjoner om å gjøre det til et nærmiljøsted – et sted som alle kan føle seg hjemme. Her er det lademuligheter for pc og mobil, noe som trekker stedet opp som en studentvennlig kaffebar.

Møllendal Fetevare

Lokale råvarer er stikkordet her. Det oser koselig atmosfære over kafèen på dagtid, og her er det absolutt gode muligheter for å sitte å arbeide til langt på dag. På kveldstid er det sceneskifte – og stedet blir omgjort til en koselig kveldskafè.

Colonialen Kranen

Denne ligger litt bortgjemt, men er samtidig bare 15 minutters spasertur fra Bergen sentrum. Her serverer de både middag og mat for deg som ikke er SÅ sulten. Her er det glassvegger på alle kanter, så du kan nyte den vakre utsikten i allslags vær og vind. Om ønskelig kan maten bli servert til hele bordet, slik som på middagsbordet hjemme.

Løvetann Kaffebar

En kafè med sjel. Her får du god service, og lett og god mat. De serverer ypperlig vegansk og vegetariansk mat, men også mat som inneholder kjøtt og fisk. Noe for enhver smak!

Utesteder i Bergen – noe å gjøre i Bergen på kveldstid

Kvarteret

Det Akademiske Kvarteret, eller bare kvarteret, er et fireetasjers utested for alle studenter i Bergen. Her kommer du inn som 18-åring. De arrangerer fester, politiske arrangement og mye mer. Ta turen innom for garantert god stemning.

Studentpubene i Bergen

Alle skolene og fakultetene har sine egne studentpuber. Disse er studentvennlige, med BILLIG øl.

  • Rederiet – BI. Ligger i kjelleren på campus
  • De ulike fakultetene på UiB. Fakultetene på UiB har egne studentpuber for studentene sine. Stikk innom der DU hører hjemme. 
  • Klubben – NHH. Ligger på selve NHH. Etter lange dager kan det være greit å ta seg en øl eller tre før du tar turen hjemover. 

Vaskeriet i Bergen

Er du gira på dansing? På Vaskeriet har de silent disco! Her garanterer vi svette dansefolk, men samtidig god stemning. Fredag og lørdag er det 23-års aldersgrense, mens resten av uken er det 20 år.

Natt

På Natt er det både stort dansegolv og sittegrupper. Dette gjør det til en perfekt plass dersom vennegjengen ikke klarer å bestemme seg for ka det går i. De har gode drinker og god lyd over anlegget. På torsdager og fredager er aldersgrensen 20 år. På lørdager er den 22. CC: 100 kroner på fredager og lørdager.

Ricks

Ricks er et gigantisk utested i Bergen. Her er det også mye som skjer. Sjekk for eksempel ut standup eller de ulike livekonsertene. Følg de på Facebook for å finne ut mer som skjer.

Lille Ole Bull

På lørdager blir dette koselige intimkonsertstedet forvandlet til en pulserende nattklubb. Her kan det lønne seg å reservere bord i forkant av kvelden, da slipper du å stå i kø utenfor. Aldersgrense: 20 år. Ta turen for en dansekveld på byen!

Reparere?

Trenger du reparasjon etter kvelden ute? En fin søndagstur kan være rundt Nordnes eller Lundgårdsvannet. Det er også mange flotte turer i fjellene rundt byen!

Hva digger du med Bergen? Har du andre tips til hva du kan gjøre i Bergen?


NESTE: Ting å se og gjøre i Oslo 👉