Hvor vi bor = hvem vi er. Du skal flytte til et nytt sted, men er livredd for å ikke passe inn der du ender opp. Selv om bolig ikke er noe permanent, er det lurt å finne en plass der du vet du kan trives.
Lurer du på hvor det passer å bo for en student? For deg? Yup. Det er derfor vi har laget en oversikt over hvem som bor hvor i de store studiebyene Bergen, Oslo og Trondheim. I løpet av fire minutter får du vite hvor du bør bo.
Hvor skal jeg bo i Bergen?
Usikker på hvor du skal finne sted å bo i Bergen? Vil du bo sammen med flest mulig studenter er Nygårdshøyden (Høyden) plassen å bo. Dette er nærme både UiB og BI og har kort vei til alt i sentrum (les: utesteder). Her er studentboliger og gode muligheter for å bo i kollektiv.
På Fantoft finner vi utvekslingsstudentene. Studentboligene ligger litt utenfor sentrum – men det er ikke noe stress, siden bybanen går rett forbi. Fordel: leieprisene er billige her. Med beskjeden studentøkonomi passer det perfekt å bo billig her.
Søkt NHH? I Sandviken henger de med dress. Sandviken ligger nær skolen og du finner garantert likesinnede her. Det går busser til sentrum, så det er likevel mulig å få til en bløt kveld på byen.
Er du interessert i å kjøpe deg leilighet? På Gyldenpris, i Laksevåg og Fyllingsdalen bygger de mye nytt. Her er det gode muligheter for å kjøpe seg en flunkende ny leilighet.
Om du vil slå SKIKKELIG på stortrommen er Kalfarlien der de virkelig fjonge bor. Hva med en studentvilla?
Andre ressurser for deg som skal bo i Bergen:
👉 Ting å se å gjøre i Bergen
👉 Kollektivtilbud i norske studentbyer
Finn ditt sted i Oslo
I Oslo har Akerselva blitt stående som et symbol på skillet mellom hvem som bor hvor. Den skiller østkanten fra vestkanten. Vestover bor tradisjonelt de litt finere (rikere?) folka, mens øst i byen er opprinnelig et arbeiderklassestrøk. Studenter bor spredt utover byen, selv om vi også her samler oss rundt noen sentrale områder.
SiO har studentboliger plassert i hele Oslo. Er du gira på å lære mye om andre kulturer bor de fleste utvekslingsstudentene på Kringsjå eller Sognsvann. Herfra er det kort vei til Blindern og gode T-bane-forbindelser. På Bjølsen, litt nærmere sentrum, ligger også en annen stor studentbolig.
Er du keen på å vise fram de nye slengbuksene du kjøpte på bruktmarked i Riga? Grünerløkka (Løkka) kan være spot on for deg. Her er det små kafèer, trendy butikker og tøffe typer. Det er også livlige gater, et godt uteliv og små, fulle trikker. Koselig!
Norges beste kulturelle mangfold finner du på Grønland. Her ligger de beste grønnsaksmarkedene og de herligste middagsstedene. Gira på indisk? Sjekk ut Punjab Tandoori. Gira på tyrkisk? Test byens beste kebab på Istanbul. Du skjønner tegningen.
St.Hanshaugen er også en kul plass for oss studenter. Parken i sentrum er et nydelig hang-out om sommeren og perfekt for late feriedager. Her er det tett med busstilbud og det ligger sentralt med kort avstand til Bislett, Grünerløkka og sentrum.
Det er også populært å bo på Majorstuen eller Bislett. Her får du sentrumfølelsen uten at det blir for mye bråk. Det ligger sentralt med tanke på trikk og T-bane. På Majorstuen ligger også Chateu Neuf – studentenes utested. En av få plasser du kan komme inn før du er 20 år. Nedsiden er at McDonald’s stenger latterlig tidlig her (01.00).
Så hvor passer det best for deg å bo?
Andre ressurser for deg som skal bo i Oslo:
👉 Ting å se å gjøre i Oslo
👉 Kollektivtilbud i norske studentbyer
Finne plass å bo i Trondheim
For oss studenter som er glade i yrende sentrumsliv er Møllenberg og Solsiden stedene å bo. Det er dessuten på Solsiden utestedene ligger – med kort vei hjem, både syklende, løpende og sjanglende.
På Møllenberg er det boliger med forskjellige standarder og priser, med gode sjanser for å finne noe helt perfekt. På Solsiden er det også gode muligheter for å kjøpe leilighet.
Dersom du ikke klarer å bestemme deg, eller ønsker en trygg start på studielivet kan studentbyene på Moholt eller Lerkendal være noe for deg. Her finner du mange nye studenter. Du deler kjøkken med flere andre, noe som er en gyllen mulighet til å bli kjent med mange nye folk.
Dragvoll ligger også et stykke utenfor sentrum. Hvis du er som meg, som misliker å stå tidlig opp om morgenen, kan det vurderes å bo nærme campus Dragvoll om det er her du går på skole. I helgene er det null problem – det går nattbusser hjem fra byen. Her får du dessuten mye mer for pengene enn om du velger å bo midt i sentrum.
Lade og Lademoen kan sees på som Trondheims svar på Oslos østkant. Her bor mange unge og her kan du finne noe billig slik at du overlever på det trange studentbudsjettet. Dessuten er det ikke så alt for langt til sentrum, og det er godt med bussforbindelser.
Hvor passer du inn i bartebyen?
Andre ressurser for deg som skal bo i Trondheim:
👉 Ting å se å gjøre i Trondheim
👉 Kollektivtilbud i norske studentbyer