I denne artikkelen ønsker jeg å dele en hemmelighet som mange superproduktive mennesker sverger til. Målet er ikke at du skal løpe en mil, meditere og gjøre yoga før naboene har våknet. Målet er at du skal re opp sengen, drikke vann og ta et øyeblikk for deg selv om morgenen som skal bidra til å sakte, men sikkert endre litt på livet ditt 😍

La oss starte med en kollektiv tilståelse.

Vi er ikke så flinke om morgenen. Fra første øyeblikk er det opp med telefonen for å sjekke hva verden vil med oss i dag. Med andre ord, så starter vi dagen med å leve på andres akkord. Vi sjekker Instagram, Snapchat, meldinger, VG og tilbake på Instagram.

Våkner opp

Vi tillater ikke oss selv ro om morgenen. Men en ørliten egentid om morgenen er gull verdt. For vår mentale helse, våre mål for dagen, vår produktivitet og vår evne til å håndtere stress. Det er på starten av dagen vi bygger grunnmuren for alle videre beslutninger som skjer i løpet av dagen.

Om vi får en dårlig start, kan det være veldig vanskelig å hente seg inn i igjen.

Nå er det jo slik at superproduktive mennesker har ganske heftige morgenrutiner som typisk kan involvere å stå opp grytidlig, å meditere, trene, gjøre yoga, få tid til å lese x antall sider i en bok, ja you name it.

Vi må ikke falle for fristelsen å bruke slike mennesker som mal for hvordan vi skal forme dagen. Det blir for de fleste av oss dødelige vesener å ta seg vann over hodet.

Den beste måten å gå frem på er å fokusere på en liten ting av gangen for så å markere små seire underveis.🏅

Hvordan jeg fikk på plass mine rutiner

Jeg startet med å kun fokusere på en liten ting; å re opp sengen min som det første jeg gjorde i det jeg stod opp.🛏

Re opp senga

That’s it! Ikke noe mer

Når det å re opp sengen om morgenen var blitt full automatikk, festet jeg en ny liten aktivitet på nyetablete vane. Automatikken kom vel etter ca en måned.

Jeg begynte å drikke et stort glass med vann.🥛 Jeg gikk ikke crazy med mange nye aktiviteter her. Bare dette glasset med vann hver morgen. Når dette over tid ble del av autopiloten min på morgenen, hadde jeg plutselig et nytt fint ankerpunkt jeg kunne fortsette å feste nye gode vaner på.

Drikke vann

Gjør dere klare for solskinnshistorien; i dag har jeg etablert en relativt kompleks rutine som gir meg en veldig god start på dagen. Det har endret livet mitt en hel del og alt startet med å re opp sengen om morgenen.

Så om du ønsker å etablere en god morgenrutine, start med en bitteliten vane og bygg deg gradvis ut derfra. Ta det i ditt tempo. Du kommer til å falle litt tilbake, men bare reis deg og prøv igjen dagen etter.

  • Start dagen med å re opp sengen.
  • Start dagen med å drikke et glass vann.
  • Start dagen med å ta noen minutter kun for deg selv og ditt eget sinn.
  • Finn en rutine som passer deg.

Med disse enkle tipsene blir morgenen din snart så optimal som mulig! Er du klar til å prøve?