Skal du begynne å studere i Trondheim til høsten, men er usikker på hvor du bør bo som student? Fortvil ikke, her får du en oversikt over de beste stedene å bo som student i Trondheim!

Trondheim er ingen stor by. Bor du sentrumsnært får gangavstand til det meste, og sykkelavstand til enda mer. Likevel er består byen av ulike deler, og det kan være vanskelig å avgjøre hvor i det vil være best for deg å bo som student i Trondheim.

Mange studenter velger å bo i sentrumsnære studentstrøk. I tillegg er det vanlig å leie en av SiT (Studentskipnaden i Trondheim) sine studentboliger. Og, en god del studenter velger å bo litt utenfor sentrum der leieprisen ofte er litt lavere.

Mulighetene er mange. Derfor har vi laget en oversikt over de beste stedene å bo som student i Trondheim – slik at du har alt du trenger til boligjakten!

Følg med! I bunnen av saken har vi lagt inn noen tips til deg som nå går i gang med boligjakten i Trondheim! 👇

Lurer du på hvor mye du kan forvente å måtte betale i leie? Her kan du lese om hva som kan regnes som en normal leiepris i de ulike studiebyene i Norge.

De beste stedene å bo som student i Trondheim

Psst – vi har også laget en oversikt over de beste stedene å bo som student i Bergen, Oslo og Stavanger.

Midtbyen

I hjerte av Trondheim finner du Midtbyen – eller sentrum kan vi vel nesten kalle det. Midtbyen er et populært sted å bo for studenter i Trondheim. Her har du nemlig alt av utesteder, kaféer, turmuligheter, restauranter og butikker rett i nærheten.

midtbyen
Sti rundt Nidelva, mot Midtbyen.

Fra Midtbyen har du knappe fem minutter å gå til BI, og det tar heller ikke lange tiden å rusle til NTNU Kalvskinnet. Du vil bruke litt lengre tid til NTNU Gløshaugen eller Dragvoll, men det ikke snakk om mer enn 20 til 30 minutter å gå. Midtbyen er selve knutepunktet for kollektivtransport i Trondheim. Du kommer deg enkelt til andre deler av byen fra sentrum.

midtbyen

Vanligvis er det litt dyrere å leie og litt mere støy i Midtbyen, sammenlignet med de mer andre områdene. Likevel må det sies – her bor du virkelig midt i smørøyet!

Møllenberg

Møllenberg er et stort område øst for sentrum – og rene studentmekka i Trondheim. Dette er et veldig koselig område med små søte hus i fine farger. I tillegg får du også kort vei til Trondheims Aker Brygge, nemlig Solsiden. Her har du restauranter, utesteder, kaféer og butikker. Alt du trenger innenfor umiddelbar rekkevidde. Du vil også bo i nærheten av Festningen og Festningsparken – perfekt for park-heng eller søndagstur.

Møllenberg

Møllenberg ligger sentrumsnært, med kort gangavstand til både BI og NTNU Kalvskinnet. Det er heller ikke langt til hverken NTNU Gløshaugen, Handelshøyskolen eller Dragvoll. I tillegg går bussen gjennom Møllenberg.

Det er verdt å nevne at Møllenberg er et studentområde, både på godt og vondt. Som i Midtbyen risikerer du både litt studentstøy og byliv på – men det er jo halvparten av morroa. Forsøk å finne deg et rom med vindu ut mot bakgården, så skal det nok gå helt fint.

Lade

Lade er stort området nord for Møllenberg, og resten av Trondheim. Dette er et koselig område, med grønne parker og søte hus. Øverst på Lade bor det ikke så mange studenter, men både Lademoen og Bruran veldig populære studentområder.

På Lade vi du bo med grei avstand til Dragvoll, og noe lengre fra resten av de vanligste studiestedene. Men, både Lademoen og Bruran har grei gangavstand til BI, NTNU Kalvskinnet og Gløshaugen. Det kan ofte vær litt rimeligere å leie på Lade, sammelignet med mer sentrumsnære områder som Møllenberg og Midtbyen.

Øya

Øya ligger sør-vest for sentrum. Dette er et roligere område enn Møllenberg og Midtbyen. Gangbroa gjør likevel veien til sentrum og bylivet kort. I tillegg får du fine turmuligheter langs Nidelva.

På Øya får du kort avstand til Samfunnet – og i tillegg NTNU Øya (St. Olavs), Kalvskinnet og Gløshaugen. For å komme deg til BI må du gjennom sentrum, men det er heller ingen lang gåtur. I tillegg er avstanden med bussen heller ikke all verdens.

Elgeseter

Elgeseter ligger sør for sentrum, og er også et prima område for studenter å bo i Trondheim. Her får du alt du tenger, med kort avstand til matbutikker og buss. Elgeseter er ikke et like rolig område som Øya, men med litt lengre avstand til utesteder og sentrum vil det kanskje være mindre studentstøy enn i sentrum og på Møllenberg.

På Elgeseter vil du bo rett ved Samfunnet, NTNU Øya (St. Olavs), Handelshøyskolen og Gløshaugen. På 10 til 15 minutter vil du være i sentrum, og det tar omtrent 20 til 30 minutter å gå til BI.

Du finner populære studentboliger som Teknobyen studentboliger, Klostergata 18 og 20 og Magnus den Godes gate 2 på Elgeseter. Lerkendal studentby ligger i tillegg rett sør for Gløshaugen i dette området.

Bakklandet

Bo som student I Trondheim
De nydelige trehusene på Bakklandet.

Bakklandet er kjent som kanskje det triveligste området i Trondheim. Her får du hyggelige brosteinsgater, kort vei til Midtbyen, Solsiden, butikker, kafêer og restauranter. I tillegg vil du bo rett ved stien som går langs Nidelva – perfekt for trening eller tur.

Bakklandet

Bor du her for du gangavstand til det meste – både NTNU Kalvskinnet, Gløshaugen og kun drøye ti minutter til BI.

Ila

Vest for sentrum ligger Ila. Dette er et av områdene med kortest avstand til den fine bymarka i Trondheim. Og, i tillegg ligger det like i nærheten av den koselige havnepromenaden.

Her har du både buss og trikk, som går direkte til NTNU Gløshaugen og Dragvoll. Ila ligge rett i nærheten av NTNU Kalvskinnet, og ikke mer 20 minutter å gå fra BI.

Singsaker

Singsaker ligger øst for Midtbyen. Dette er et flott område med mange store eneboliger, og ikke så langt til sentrum eller Bakklandet. Festningen med Festningsparken rundt ligger i tillegg rett i nærheten.

Singsaker

Her vil du både bo omtrent på NTNU Gløshaugen og Handelshøyskolen, og ha relativt kort vei til NTNU Kalvskinnet og Øya (St. Olavs). Avstanden til BI vil være litt lengre, men du er der på 20 minutter med buss eller på en liten halvtime til fots.

Singsaker er et vanlig studentstrøk. Mange leier privat, men også gjennom SiT på Nedre Singsaker studentby. Den ligger drøye ti minutter å gå fra Gløshaugen og sentrum.

Tyholt

Tyholt ligger på en høyde lengre opp fra Midtbyen – og er du ordentlig heldig kan du bo med fantastisk utsikt over Trondheim. Det kommer dessverre ikke uten noen heftige oppoverbakker, men kanskje er dette en fin måte å få inn litt daglig mosjon på?

Selv om Tyholt ligger litt utenfor byen, kommer du deg enkelt inn til sentrum eller til skolen med bussen. Matbutikker og andre nødvendigheter har du lett tilgjengelig. I tillegg ligger Tyholttårnet rett i nærheten. Et 124 meter høyt radiotårn med en roterende restaurant, og et obsevasjonsdekk med fin utsikt på toppen.

Leien kan ofte også være noe billigere på Tyholt, sammelignet med mer sentrumsnære områder.

Moholt

Moholt ligger også litt utenfor byen. Men, her finner du Moholt Studentby – den største studentbyen i Trondheim. Som Tyholt ligger Moholt på toppen av noen ordentlige bratte bakker, men det må man nesten bare vende seg til i Trondheim.

På Moholt vil bo du midt mellom NTNU Gløshaugen og Dragvoll, med sykkelavstand til begge studiestedene. Det er et stykke til sentrum og BI, men med bussen kommer du deg enkelt frem.

I og med at Moholt også ligger et stykke fra sentrum, vil leieprisene ofte være rimeligere også her.

Berg

Øst for Midtbyen og Singsaker ligger Berg. Området består hovedsaklig av enebolig og flotte villaer, men er også et veldig vanlig sted å bo som student i Trondheim.

Berg studentby er nærmeste nabo til NTNU Gløshaugen, og ligger med gangavstand til NTNU Elgeseter. Selv om Berg ligger litt utenfor byen, er bussforholdene gode. Du bruker ikke lang tid hverken til sentrum, NTNU Dragvoll eller BI. Også her er leien regnet for å være rimeligere, sammelignet med områder nærmere sentrum.

Noen tips på tampen

Nå har vi vært igjennom noen av de mest populære områdene å bo som student i Tromheim. På tampen har vi et par tips for deg som nå går i gang med boligjakten i Trondheim:

  • Kanskje har du allerede kommet inn på drømmestudeiet, eller er nokså sikker på hvilke studieby du vil bo i til høsten? Uansett, begynn boligjakten så tidlig som mulig!
  • Trondheim er en nokså kompakt by, med korte avstander og godt kollektivtilbud. Det er enkelt å komme seg rundt nesten uansett hvor du velger eller ønsker å bosette deg.
  • Er du usikker på om du ønsker å leie studentbolig av SiT? Søk nå uansett! Det kan være lange ventelister, så vær tidlig ute (du kan alltids takke nei, dersom du får tilbud om leilighet)!
  • Til slutt – det er veldig vanlig å flytte som student. Fortvil ikke om du ikke treffer blink med første leilighet. Du kan flytte allerede neste høst dersom du ikke trives så godt som håpte!