Skal du starte å studere i Svanger i høsten, men er usikker på hvor du bør bo? Vi har laget en oversikt over de beste stedene å bo som student i Stavanger.

Stavanger er en koselig studieby, med flere høyskoler og universiteter. Byen byr på sjøutsikt, fargerike gater, spennende utesteder og restauranter. Sammenlignet med andre store studiebyen i Norge, er Stavanger den rimeligste på både leie og kollektivtransport. Stavanger er altså ingen dum studieby for studentbudsjettet!

Likevel kan det være vanskelig å vite hvor det vil være best å for deg å bo som student. Vi du ha kort vei til studiestedet? Er det viktig for deg å bo nærme sentrum? Eller, ønsker du kanskje å bo i en av SiS (Studentskipnaden i Stavanger) sin studentboliger?

Derfor har vi laget en oversikt over de beste stedene å bo som student i Stavanger!

Lurer du på hvor mye du kan forvente å måtte betale i leie? Her kan du lese om hva som kan regnes som en normal husleie i de ulike studiebyene i Norge.

De beste stedene å bo som student i Stavanger

Bruk kartet til å sjekke ut de ulike studentområdene i Stavanger (og ting du kan gjøre og se i byen) ❤️

Psst – vi har også laget en oversikt over de beste stedene å bo som student i både Trondheim, Oslo og Bergen.

Sentrum

Sentrum av Stavanger ligger ved sjøen, nord i byen. Her får du både butikker, restauranter, kaféer og utesteder rett utenfor døren. Du må regne med byliv, og muligens noe støy. Men, du vil til gjengeld bo sentralt med korte avstander til alt som skjer i byen.

Helt ut mot havet, med fantastisk utsikt ligger det SiS studentboliger på Strømsteine – Badehusgata 41. I tillegg er det en del private leiligheter som leies ut i sentrum. Bussen bruker kun 10 minutter ut til UiS på Ullandhaug, og du vil bo nokså nære VID. Fra sentrum får du omtrent 35 minutters gange til BI, men bussen går også ofte ut BI.

Kalhammaren

Kalhammaren er et område nord-vest for sentrum i Stavanger. Her bor du rett ved sjøen, med fine parker og turmuligheter. Du bruker ikke lang tid med kollektivtransport inn til sentrum, og kun en liten halvtime til fots.

Rett ved siden av Kalhammaren ligger Bjerksted. Dette er gunstige steder å bo for studenter i Stavanger som går på BI, Noroff, Fagskolen eller UiS sitt fakultet for utøvende kunstfag. Du vil nemlig bruke under ti minutter på å gå til skolen. I tillegg har SiS populære studentboliger både på Bjerksted og Kampen i Misjonsmarka 7.

Madla

Madla ligger et stykke fra sentrum, men ikke mer enn 20 min med kollektivtranport. Her får du fin natur, og Stavangers største kjøpesenter rett i nærheten. I tillegg vil du kun bo 15 minutter med buss fra UiS. På hver sin side av Madla finner du områdene Sandal og Madlamark. Dette er også populære studentområder i Stavanger.

Utsikt over Stavanger og de fine turmuligeheten.

På Madlamark har SiS studentbolig, både i Jernalderveien 57, Norvald Frafjords gate og i Madlamarksveien 6. I Sandal finner du studentboliger i Ugleveien og Stareveien. Dette er områder som regnes som noe billigere å bo i som student, sammelignet med mer sentrumsnære områder.

Stokka

Stokka er et område i Eiganes, som ligger et lite stykke vest for setrum. Dette er et hyggelig område, med fine parker. Du bruker kun et kvarter på å gå til sentrum, og det er et populært område å bo som student i Stavanger.

Fra Stokka eller i Eiganes bruker kort tid med buss til UiS, men også til andre fakulteter i sentrumsområdet.

Tasta

Bydelen Tasta ligger også utenfor sentrum, forbi Kalhammaren og Bjergsted. Her får du grønne parker, turmuligheter og en stor idrettspark rett i nærheten. Bor du langt ut på Tasta, vil du ha et stykke inn til sentrum eller til UiS på Ullandhaug. Men, kun i underkant av en halvtime til sentrum med buss.

For studenter ved BI, Noroff, Fagskolen eller UiS sitt fakultet for utøvende kunstfag er har Tasta perfekt beliggenhet, med kort vei til skolen.

Storhaug

Storhaug ligger rett sør for sentrum i Stavanger. Her vil du både bo i nærheten av byliv, nydelige turstier ved Byparken og deilige bademuligheter. Dette er et område med liv, og kanskje litt støy i helgene. Men, som student er det et fint område, hvor du kan finne leie-muligheter i ulike prisklasser.

På Storhaug vil du bo med gangavstand til Kunstskolen i Stavanger, og heller ikke langt unna VID. Bussen bruker ikke lang tid, hverken ut til BI eller UiS.

Tjensvoll

Tjensvoll er et koselig gammelt område, litt utenfor sentrum. Dette er et veldig vanlig studentområde i Stavanger.

Her vil du bo omtrent midt mellom AOF Fagskolen i Stavanger og UiS på Ullandshaug og byen. Tjensvoll ligger heller langt unna VID, og ikke mer enn 20-30 minutter med kollektiv fra både BI, Noroff og andre fakulteter rundt i byen. På Tjensvoll ligger det også SiS studentboliger i Mosevangen 7.

Våland

Våland ligger sør for Stavanger sentrum. I dette området får du koselige gater, med hvite hus og fine hager. Her vil du bo et drøyt kvarter å gå fra sentrum, og med gode muligheter for kollektivtransport rundt i byen.

Bor du på Våland vil du være rett i nærheten av VID og Kunstskolen. Og, bare 20 minutter med buss fra UiS.

Ullandhaug

Ullandahaug er et område som ligger litt sør-vest for Stavanger sentrum. Dette er et hyggelig område, med fine parker. Herifra bruker du kun et kvarter på å gå til sentrum – i tillegg går bussen ofte.

UiS ligger på Ullandhaug, så om det er her du skal starte å studere er dette det perfekt området for deg.

Noen tips til deg som leter etter et sted å bo som student i Stavanger

Nå har vi vært igjennom noen av de mest populære områdene å bo som student i Stavanger. På tampen har vi et par tips for deg som nå går i gang med boligjakten i Stavanger:

  • Kanskje har du allerede kommet inn på drømmestudeiet, eller er nokså sikker på hvilke studieby du vil bo i til høsten? Uansett, begynn boligjakten så tidlig som mulig!
  • Er du usikker på om du ønsker å leie studentbolig av SiS? Søk nå uansett! Det kan være lange ventelister, så vær tidlig ute (du kan alltids takke nei, dersom du får tilbud om leilighet)!
  • Til slutt – det er veldig vanlig å flytte som student. Fortvil ikke om du ikke treffer blink med første leilighet. Du kan flytte allerede neste høst dersom du ikke trives så godt som håpte!