Skal du begynne å studere i Oslo til høsten, men er usikker på hvor i hovedstaden du bør bosette deg? Her kan du lese om de mest populære stedene å bo som student i Oslo.

Hovedstaden er stor, og studenter bor spredt over hele byen. Aller flest velger å bo i de sentrale bydelene eller nord for sentrum, mens mange er opptatt av å bo i nærheten av studiestedet. Mange velger å bo i SiO (Studentskipnadden i Oslo) sine studentboliger, mens noen ønsker å bo litt utenfor byen.

Det er med andre ord mange muligheter når du skal finne et sted å bo som student i Oslo. Derfor har vi har laget en oversikt over de mest populære studentområdene i Oslo, slik at du kan finne det beste stedet for deg å bo i hovedstaden.

Følg med! I bunnen av saken har vi lagt inn noen tips til deg som nå går i gang med boligjakten i Oslo! 👇

Lurer du på hvor mye du kan forvente å måtte betale i leie? Her kan du lese om hva som kan regnes som en normal leiepris i de ulike studiebyene i Norge.

De mest populære studentområdene i Oslo

Bruk kartet til å sjekke ut de ulike studentområdene i Oslo (og ting du kan gjøre og se i hovedstaden) ❤️

Psst – vi har også laget en oversikt over de beste stedene å bo som student i både Trondheim, Bergen og Stavanger.

St. Hanshaugen

I Bydel St. Hanshaugen bor det massevis av studenter. Dette er et stort område som strekker seg fra Pilestredet, nesten bort til Slottsparken, og helt opp til Marienlyst og Ullevål sykehus. Med andre ord vil du både bo sentralt, men samtidig ikke midt i sentrum.

Her finner du deilige St. Hanshaugen park, perfekt for både trening og søndagstur. I tillegg får du koselige gater med kaféer, digge restauranter og hyggelige butikker.

bo som student I Oslo
Utsikten nedover Thereses gate på Bislett.

St. Hanshaugen er et ypperlig studentområde å bo i, med et skikkelig bra kollektivtilbud. Den trofaste 21 bussen deg fra A til B på null komma niks, og rekker du ikke den er det ingenting i veien for å kaste seg på trikken.

Om du vil bo i nærheten av OsloMet campus Piletredet, ha kort vei til både UiO på Blindern og Høyskolen Kristiania i sentrum? Da er dette bydelen for deg. Bussen eller trikk til BI i Nydalen tar heller ikke lange tiden.

Her bor du virkelig midt i smørøyet!

I bydel St. Hanshaugen finner du nydelig studentstrøk som Bislett, Pilestredet, Adamstuen og Lovisenberg. I tillegg til populære studentboliger i St. Hanshaugen og Pilestredet Studentby.

Grünerløkka

Grünerløkka, eller Løkka, er også et veldig populært område å bo som student i Oslo. Bydel Grünerløkka strekker seg fra sentrum, og helt opp til Sinsen. Sofienbergparken og Botanisk Hage er perfekt for park-heng. For ikke å glemme det fantastisk bylivet rundt hjerte av Grünerløkka, Thorvald Meyers gate.

Grünerløkka har rykte på seg for å være et hipt område. Det er likevel ingen krav til tie dye, oversized jeans eller penny board – men er du lysten så er Løkka definitivt stedet for vintagebutikker. I tillegg kan du glede deg over morsomme utesteder, livlige gater med, kaféer og restauranter for en hver smak.

I bydel Grünerløkka finner du studiesteder som Høyskolen Kristiania campus Vulkan, Dansens Hus, VID og Kunsthøyskolen i Oslo.

Grünerløkka
Park på løkka.

På Løkka er trikken din venn. Du er i sentrum på knappe fem minutter, og på BI i Nydalen på et drøyt kvarter. I løpet av 25 minutter vil du kunne være på Blindern, og krysser du Akerselva vil du kunne gå til Pilestredet på omtrent 20 minutter.

På Grünerløkka finner du populære studentområder som Rodeløkka, Sofienberg, Hasle, Carl Berner og Sinsen. I tillegg til Sofienberg, Grünerløkka Carl Berner og Rodeløkka Studenthus.

Frogner

I Bydel Frogner finner du også mange populære steder å bo som student i Oslo. Dette er en stor bydel som omfatter både Frogner, Majorstuen, Aker brygge og Bygdøy.

Sett under ett er dette kjent som en pen (og ofte litt dyr) bydel å bo i. Men, det er likevel mange studenter som leier til nokså fornuftig pris i denne bydelen også.

bo som student I Oslo
De fineste bygningen mellom Frogner og Majorstuen!

Bydel Frogner har gjerne gamle flotte bygninger, koselige gater og parker. Som på St. Haugen slipper du som regel unna den verste sentrumstøyen, samtidig som du bor sentralt. Her snakker vi korte avstander til butikker, spisesteder og utesteder. Du vil også bo i nærheten av bademuligheter på Bygdøy eller Tjuvholmen, kino på Gimle eller ved Nationaltheatret.

bo som student I Oslo
Ikke feil å bo i nærheten av Aker Brygge på en nylig høstkveld!

Med unntak av på Bygdøy (som for øvrig ikke er et utpreget studentområde) vil du trolig bo et steinkast fra enten t-banen, et trikkestopp eller en bussholdeplass. I tillegg er det kort vei til Høyskolen Kristiania i sentrum, OsloMet på Pilestredet – og ikke langt med kollektiv til hverken BI eller UiO.

bo som student I Oslo
12 trikken på vei mot Solli Plass på Frogner.

I Bydel Frogner finner du typiske studentområder som Uranienborg, Majorstuen, Homansbyen, Frogner, Skillebekk og Skarpsno. I tillegg til Studenterhuset Schultz’gate, Tullinløkka, Blindern og Fagerborg Studenthus.

Sagene

Bydel Sagene strekker seg fra St. Haugen og nedre Grünerløkka, og nesten helt opp til Nydalen. Her bor det flust av studenter som nyter godt av fine parker og hyggelig gater.

Vil du gå turer, trene eller nyte soldager langs Akerselva så er Sagene definitivt bydelen for deg. Trikk og buss tar deg enkelt til både BI og UiO. I tillegg er du rett i nærheten av koselige Grünerløkka, på null komma niks tar trikken deg ned til sentrum.

På Sagene finner du populære studentområder som Bjølsen, Torshov og Sagene. I tillegg til Bjølsen Studentby og Lillo Studenthus.

Nordre Aker

Nordre Aker er en kjempestor bydel i Oslo med flere populære studentområder. Her kommer du deg litt ut av sentrum, samtidig som du er i nærheten av både butikker og spisesteder. I tillegg er det kort vei den ultimate søndagsaktivitetet – en tur rundt, eller kanskje til og med et bad på Songsvann.

Skal du starte på BI til høsten kan Nydalen eller Storo være ypperlige steder å bo som student i Oslo. Her får du hyggelige boligstrøk og turmuligheter langs Akerselva. Det er riktignok et stykke å gå ned til sentrum, men med t-banen bruker du kun et lite kvarter.

I tillegg til populære studentbyer som Sogn, Nydalen og Kringsjå finner du gode boligområder for særlig BI-studenter på Storo og Nydalen i Bydel Nordre Aker.

Gamle Oslo

Øst i Oslo finner du den stor bydelen Gamle Oslo. Gamle Oslo strekker seg fra havneområdet Sørenga videre forbi Tøyen, Grønland, Kampen og helt opp til forbi Helsfyr.

bo som student I Oslo
Nydelig sommerkveld fra Langkaia, ikke langt fra Bjørvika.

Kortere sagt, her finne du noe for enhver smak. Kanskje er bugnende grønnsaksmarkeder på Grønland, flotte gamle bygninger på Tøyen eller hyggelige boligstrøk på Kampen noe for deg?

Bor du i Gamle Oslo vi du ikke være i umiddelbar nærhet til de vanligste studiestedene. Likevel gjør kollektivtilbudet det enkelt å komme seg rundt, og i denne bydelen vil du også slippe unna det værste maset fra sentrum.

Kampen, Tøyen og Grønland er populære studentområder, hvor leien vanligvis er rimeligere enn i andre bydeler. I tilligg finner du Kansleren Studenthus i Gamle Oslo.

Noen tips på tampen

Nå har vi vært igjennom noen av de mest populære områdene å bo som student i Oslo. På tampen har vi et par tips for deg som nå går i gang med boligjakten i Oslo:

  • Kanskje har du allerede kommet inn på drømmestudeiet, eller er nokså sikker på hvilke studieby du vil bo i til høsten? Uansett, begynn boligjakten så tidlig som mulig!
  • Oslo er en nokså kompakt by, med korte avstander og godt kollektivtilbud. Det er enkelt å komme seg rundt nesten uansett hvor du velger eller ønsker å bosette deg.
  • Er du usikker på om du ønsker å leie studentbolig av SiO? Søk nå uansett! Det kan være lange ventelister, så vær tidlig ute (du kan alltids takke nei, dersom du får tilbud om leilighet)!
  • Til slutt – det er veldig vanlig å flytte som student. Fortvil ikke om du ikke treffer blink med første leilighet. Du kan flytte allerede neste høst dersom du ikke trives så godt som håpte!