Det er bare å innse… for mange av oss blir det sjukt mange timer i lesesalen i løpet av studietiden. Noen kobler av, noen studerer alene og andre jobber sammen. Alt det er innafor. Men hva er utafor?

Studentene våre har kommet med sine eksempler på kjipe ting du ikke burde gjøre i lesesalen. Tromming, smatting, snorking… åpenbare no-no’s. Men det finnes andre uvaner som du kanskje ikke har tenkt på.

Uten å ha statistisk belegg… så tror vi irritasjonsnivået øker jo nærmere eksamen man kommer. Noe som dette:

Uansett, nedenfor er en liste over 7 fyfyer hentet fra lesesalen (i tilfeldig rekkefølge), og råd til hvordan du kan unngå dem.

#1 Høytspising

Litt som høytlesing (som heller ikke er kosher på lesesalen). Ikke spis så høyt at naboen forutser neste svelg.

Tips: lukk munnen når du tygger og sikt deg inn på lesesalsertifisert mat som brødskiver og youghurt. 

#2 Gyngefotuvane

Muligens et personlig oppheng… men hold gjerne føttene i ro. Har du urolige ben?

Tips: ta en joggetur, eller en tur rundt bygget.

#3 Deodorantangst (Antideo på latin)

Vi lever ganske tett på hverandre på lesesalen. Luften i et rom påvirkes av alle i rommet. Muligens kontroversielt; men jeg foretrekker en rask fis fremfor vedvarende svettelukt. 

Tips: lett, regelmessig stell gjør dagen lysere! But beware… for mye godlukt er heller ikke bra.

#4 Knekkebrød i slooooow-mo

Det finnes mange uvaner fra lesesalen og dette er kanskje den mest omtalte. Knekkebrød er ikke 100% innafor. Det er derfor mange som finner det smart å spise det veeeeeeldig sakte. All ære til deg for forsøket og for omtanken, men det er ikke mulig å spise knekkebrød uten at det knekker. Spiser du knekkebrød sakte omgjøres det ikke til et brød – du forlenger bare lydbildet i rommet.

Tips: få det overstått asap!

#5 Noise cancelling fungerer bare for deg

Selv om du har de nyeste Beats by Dre med støykansellering og innebygd forsterker, hjelper det ikke alle som sitter rundt deg. Vi hører melodien til Single Ladies der inne. Det er en uvane som det er enkelt å gjøre noe med.

Tips: denne er enkel – skru ned volumet.

#6 Reiser du allerede?

Du er flink! Men jeg må rekke bussen hjem og ja, jeg reiser hjem allerede nå.

Tips: husk at mennesker har forpliktelser, interesser og fokus også utenfor studiene!

#7 Wink wink

Sjekking er greit på lesesalen og å møte blikk er spennende. Men her er det jeg tror… hvis du har stirret intenst i 20 minutter uten at jeg ser på deg, så er jeg enten uinteressert og/eller opptatt med andre ting. Mer intens stirring øker ikke sjansene for wow… eller vent litt. Gjør det?  

Tips: gi opp litt raskere. Gjenoppta heller flirtingen på et annet tidspunkt.

Er du enig i punktene i den uhøytidelige lista over, eller blir du provosert? Fortell oss hva som irriterer deg i lesesalen. Kanskje blir du irritert over folk som lar seg irritere…  


NESTE: Hvordan overleve på studentbudsjettet 👉