Intervju med Andreas Frøyland

Møt Andreas Frøyland

Når de fleste av våre kunder tenker på EnkelEksamen så er det ofte superhelten Andreas Frøyland som nevnes. Andreas har vært produktleder i selskapet i flere år og  er ansiktet utad til en rekke eksamenskurs hos oss – alt fra Bedriftsøkonomisk analyse til Finans og Matematikk. Jeg har vært så heldig å få et intervju med han for å få vite litt mer om hvem han er når han ikke sitter bak kamera. 

En intervjuserie med ansatte i EnkelEksamen

Dette er ett av flere intervjuer med våre ansatte som kommer i løpet av de neste par ukene. I denne serien vil du få et innblikk i hvordan det er å gå fra deltidsansatt ved siden av studier til å bli fast ansatt, hvordan vi jobber med kurs og hvordan det er å være sommeransatt hos oss. Følg oss på LinkedIn for å få beskjed når det kommer ut nye stillinger og intervjuer!

Bakgrunn

Vi starter lett med litt bakgrunnsinformasjon om Andreas Frøyland. Han er 26 år, bor i Oslo, men “repper” Sarpsborg når han kan. I dag er han leder for innhold og tjenester i EnkelEksamen der han er veldig hands-on og er med på det meste av skriving av manus, filming, redigering og prosjektstyring. 

Etter ett år med hjemmekontor, hvordan har det gått? Hva har overrasket deg i løpet av denne perioden?

Helt ærlig så har det vært krevende. Jeg liker å møte de andre på kontoret og savner samholdet. Det er dritt, rett og slett. Det er kanskje ikke så overraskende, men vi har hatt god vekst siden skolene ble stengt i fjor. Vi ser at mange studenter bruker våre kurs som supplement til den digitale undervisningen på skolen. Vi har alltid hatt god vekst, men det at alle sitter hjemme nå hjelper på. 

Hva er det som motiverer deg i jobben du gjør?

Det at vi har en enorm rekkevidde. Vi kan nå flere tusen studenter på en gang med den modellen vi har. Det er skikkelig gøy å se at man hjelper studenter med å forstå fagene sine!

Hvordan ser en typisk dag ut for deg på hjemmekontor?

Jeg og samboeren hadde en lang periode der vi var på hytten og jobbet. Der var vi veldig flinke på å ha morgenrutiner der vi spiste frokost og slappet av før vi satte i gang med dagen, men det er ikke like lett nå som vi er tilbake i leiligheten i Oslo. Det er vanskelig å skille mellom jobb og fritid når spisebordet blir både arbeidsstasjon og der man spiser alle måltidene sine og er i samme rom som der man slapper av på kvelden. 

Hva pleier du å gjøre på fritiden da?

Jeg ser mye på Youtube. Blant annet så ser jeg på videoer om fysikk. Og så har det jo blitt en del matlaging – jeg er utrolig glad i å lage mat. 

Et lite sidesprang her: Andreas har laget en egen profil på TikTok der han deler oppskrifter til sykt gode matretter. Om du er matlei så anbefaler jeg at du sjekker ut @andymcfrey på TikTok for litt matinspirasjon!

Andreas Frøyland på TikTok

Når vi er inne på matlaging så lurer jeg på noe. Hvis du bare kunne ha spist én matrett resten av livet – hva ville det vært?

Det var et vanskelig spørsmål. Det må være noe med kylling. Kanskje “chicken noodle soup”. Der kan man gjøre noen små justeringer og få en helt ny rett!

For å gå over på noe helt annet så lurer jeg på hvordan du ble Å-kjendis på EnkelEksamen? 

Haha, nei, jeg er ikke Å-kjendis. Jeg er K-kjendis! “K”-en står for kvartal da jeg er kun kjent på ett kvartal i de ulike byene – der campusene til de ulike høyskolene vi leverer kurs til er.

I 2016 gikk jeg selv på BI og startet en Facebook-gruppe med 1200 medlemmer der jeg besvarte faglige spørsmål fra andre studenter. Jeg fikk cirka 40 spørsmål om dagen og det ble ganske populært. Jeg og en kompis som heter Fredrik lagde så en nettside som het Kunnskapsfronten der vi lagde enkle videoer i ganske lik stil som de kursene vi lager i dag. Etterhvert kom daglig leder Martin og gründer i selskapet Thomas inn i bildet. Jeg hadde opprinnelig tenkt å ta betalt for videoene jeg lagde, men hadde litt andre ting på gang akkurat da og ville heller ha en deltidsjobb ved siden av studiene. Jeg fikk tilbud om å lage kurs for EnkelEksamen og har holdt på med det siden. 

Hvordan tror du EnkelEksamen ser ut om et år?

Jeg tror at EnkelEksamen kommer til å ha flere bein å stå på. Jeg håper at vi får vokst så vi hjelper flere studenter i Norge med våre eksamenskurs og at vi tilbyr kurs til flere skoler og linjer enn det vi gjør i dag. 

Hvis du skulle ha skrevet en bok, hva hadde den handlet om?

Jeg og vår illustratør Jo diskuterte om vi skulle lage en TikTok-profil som forklarer spørsmål innenfor astrofysikk. Jeg tror jeg måttet ha skrevet en bok om astrofysikk – å gjøre de store spørsmålene mer håndterlige. For eksempel, hvorfor er himmelen blå? Eller hvorfor ser man alltid den samme siden av månen? Det er sånne ting barn stiller spørsmål om hele tiden, men som man slutter å spørre om som voksen. 

Helt til slutt så lurer jeg på: Om hjernen din var en harddrive og du kunne ha lastet ned en egenskap. Hva hadde det vært?

Svart belte i praktisk arbeid. Det er en gullgruve mange unge ser ned på i dag eller ikke ser potensialet i. Om du er rørlegger og kombinerer det med litt entreprenørskap og lederskap så har du en bedrift med stort potensiale! Det tror jeg ikke mange ser i ung alder, så om jeg kunne ha valgt så hadde jeg blitt en sinnsykt flink “handyman” og bygd noen selskaper basert på det. 

Takk for et fantastisk intervju!

Å intervjue sin egen sjef er ikke en smal sak, men det er tydelig at Andreas byr på mye både foran og bak kamera. Mannen med uendelig energi og godt humør lever for å hjelpe studenter forstå kompliserte begreper på skolen og prøver selv å bryte ned de store spørsmålene på fritiden. Det er lett å se hvorfor så mange studenter elsker å ha Andreas Frøyland som nettlærer!

EnkelEksamen leverer effektiv videoundervisning på nett laget av toppstudenter. I kursene gjennomgås eksamenspensum på en oversiktlig måte og gjennom video og oppgaver vil du steg-for-steg bli klar til eksamen. Siden 2012 har over 17.000 studenter fra BI, NTNU, OsloMet og flere andre skoler blitt hjulpet til en god karakter. 

PS: Vi lyser for tiden ut en rekke sommerstillinger hos oss. Er du gira på å jobbe med Andreas Frøyland og resten av EnkelEksamen-gjengen i sommer?