Dette semesteret blir kanskje det mest spennende for oss noensinne! Hvorfor? Fordi vi i EnkelEksamen har oppgradert vårt AI-baserte læringsverktøy, “Lær med AI,” og den er klar til å ta din studievane til neste nivå.

Hva skjer med AI på universitetene?

Mens universitetene fokuserer på hvordan AI kan skape problemer med opphavsrettigheter og fusk, går vi litt andre veien. Vi er opptatt av hvordan denne teknologien kan gjøre læring enklere, raskere og mer engasjerende. AI er kommet for å bli, og vi tror det vil revolusjonere måten vi lærer på!  

Hva er Lær med AI bygget på?

Teknologien bak “Lær med AI” er bygget på ChatGPT-4, som er den mest avanserte språkmodellen på markedet, utviklet av OpenAI.

Men hva gjør “Lær med AI”-verktøyet unikt? 

  1. Forbedrede matteferdigheter: Vi vet at generelle språkmodeller ikke alltid er best på matte. Derfor har vi integrert spesialisert teknologi som gir deg ekstra god hjelp med matteoppgaver.
  2. Relevant kursinfo: ChatGPT kan i utgangspunktet basere sine svar på informasjon fra hele internett, men alt er åpenbart ikke like nyttig for eksamenen din. Derfor har vi gjort alle våre eksamenskurs tilgjengelig for AI-en. Vår AI benytter altså både informasjon fra nettet og vårt unike kursinnhold. 
  3. Læringsmodus: Vi har utviklet en egen funksjon som heter ‘AI spør deg’. Her kan du velge et tema du vil fokusere på, og AI-en vil quizze deg med unike spørsmål. Den evaluerer svarene dine og hjelper deg med å bli bedre til eksamen.

Veiledning alltid tilgjengelig

Det aller beste med vår oppgraderte AI er at du har tilgang til kvalitetsveiledning hele døgnet. Sliter du med matteoppgaver klokken to på natten? “Lær med AI” står klar til å hjelpe – og den går aldri lei!

Brukervennlig læring

For at AI-baserte læringsverktøy skal bli en integrert del av studenters studieteknikk, må brukervennligheten være god nok. Derfor har vi den siste tiden jobbet på spreng for å bedre brukeropplevelsen med følgende oppgraderinger: 

  • Samtalehistorikk: Du kan nå enkelt se tilbake på tidligere samtaler du har hatt med Lær med AI, noe som kan være nyttig for å følge opp tidligere spørsmål eller temaer.
  • Stopp responsen underveis: Nå kan du stoppe AI-responsen mens den skriver, slik at du kan få svar på det du lurer på raskere. 
  • Mer nøyaktige svar som holder seg til tema: Vi har jobbet for å fikse småfeil og forbedre svarkvaliteten, slik at du får en enda bedre læringsopplevelse.

Fremtidens læring

Vi i EnkelEksamen ser at den tradisjonelle måten å lære på er i endring, og ønsker å være i forkant av denne transformasjonen. For oss handler det ikke bare om å bruke den nyeste teknologien, men om å integrere det beste fra teknologi, innhold og pedagogikk. Vi tror at ved å kombinere disse elementene kan vi hjelpe studenter å nå sine akademiske mål raskere, enklere og mer effektivt!

Vi er spente på hvordan Lær med AI blir tatt imot av studenter rundt omkring i Norge, og gleder oss til å videreutvikle tjenesten i samarbeid med studenter.