6 tips til bedriftsøkonomi og finans

6 tips til eksamen i Bedriftsøkonomi og finans

Eksamen i Bedriftsøkonomi og finans nærmer seg med stormskritt. I den forbindelse gir super-nettlærer Andreas deg sine 6 beste tips for å gjøre det best mulig på eksamen.

1. Sjekk at kalkulatoren din er innstilt riktig 🔧

For at kalkulatoren din skal fungere og gi deg korrekte utregninger så må du ha riktige innstillinger. Er du usikker på om du har korrekte innstillinger?

Sjekk at at kalkulatoren din har innstillinger slik som i denne videoen.

På vår dokumentside finner du et dokument som tar seg innstillinger til kalkulatoren, generelle tips og noen fine funksjoner du kan bruke ✨

2. Ha en plan for hvordan du skal besvare hjemmeeksamen 📄

Sjekk ut denne videoen med våre beste tips til hvordan du besvarer og leverer en digital hjemmeeksamen 👇

https://www.youtube.com/watch?v=pmfkrcEDjJE&feature=emb_title&ab_channel=EnkelEksamen

3. Vis full utregning ➕➖

Har du gjort slurvefeil vil du fortsatt kunne belønnes om fremgangsmåten var riktig, men sensor kan antagelig kun gi uttelling for dette om du viser utregningen din. Dersom du benytter en formel, så er det alltid lurt å skrive opp formelen du benytter, før du setter inn tallene og gjør utregningene dine.

Hva dersom jeg bruker kalkulator?

Benytter du kalkulatoren din til noe så anbefales det å skrive ned fremgangsmåten din. Vi anbefaler følgende:

  1. Sett opp den generelle formelen du benytter
  2. Sett inn tallene inn for denne oppgaven
  3. Velg om du vil regne for hånd eller bruke kalkulatoren her
  4. Skriv svaret
  5. Eventuelt skriv noe utdypende tekst som forklarer svaret ditt

4. Dersom det kommer en uventet tvist i en eksamensoppgave; tenk logisk 🤓

Hvis det kommer en oppgave med noe du ikke har sett før eller noe som virker nytt, tenk logisk. Sjansen er stor for at du kun ser en ny vri på en oppgave du egentlig klarer å løse.

Husk at selv om det er hjemmeeksamen så er pensum det samme, men det er mulig at spørsmålene blir lagt frem på en litt annen måte. Prøv derfor å se sammenhenger med oppgaver du har gjort tidligere. Hvis du sliter, kan du gjøre en annen oppgave først, og deretter gå tilbake til oppgaven. Kanskje finner du svaret etter å ha holdt på med noe annet en stund.

5. Sørg for å holde deg hydrert og godt ernært under eksamen 🍎

Sørg for å få i deg nok mat og drikke underveis i eksamen. Hjernen din er som en muskel; den blir fort sliten og trenger mye næring dersom den skal overleve mange timer med dyp konsentrasjon. Ha med deg en vannflaske og drikk jevnlig.

All rask og sukkerbasert energi er kortvarig, og etterlater deg med lavere energi etter at du opplever en krasjlanding fra energitoppen din. Mitt tips er å vente med sukkerholdige energikilder til slutten av eksamen. Bruk det som en boost i innspurten av eksamen. Eksempler på gode energikilder under eksamen er nøtter, kjerner og frø, havregryn, bær, mørk sjokolade, diverse frukt og grønn te istedenfor kaffe eller energidrikk.

6. Sørg for å være uthvilt på eksamensdagen 💤

Denne er lettere sagt enn gjort – men den må nevnes.

Uansett hvordan du føler du ligger an til eksamen anbefales det ikke å jobbe med faget til sent på natt dagen før eksamen. Du trenger et godt avbrekk for å kunne prestere på topp.

Prøv å legge deg til fornuftig tid, og unngå blått lys i kveldstimene. Dette vil bidra til at du får kvalitetssøvnen du trenger (les: Legg vekk mobilen!). Du kjenner kroppen din best – men jeg anbefaler deg å få minimum syv timer søvn for å være opplagt og klar for eksamen. Minst syv – og aller helst ni, hvis du får det til.

Bonustips! Er du usikker på hvordan du best mulig bør forberede deg til eksamen? Sjekk ut denne artikkelen med våre nettlæres beste tips til å forberede seg til digital hjemmeeksamen 😍


Til slutt vil jeg ønske deg masse lykke til på eksamen i Bedriftsøkonomi og finans. Dette klarer du! 😍
Hilsen Andreas Frøyland


Tar du «Innføring i bedriftsøkonomi og Finans BI»? Da har vi kurset (via lenken) for deg!