Ting å gjøre i Trondheim

Er du nyflyttet til bartebyen og lurer på hva byen har å by på? Er du en gammel traver som er lei av de vante rutene og er fysen på å teste ut noe nytt?

Hva skal du vise gjester for å fremstå som den ekte trønderen du har blitt? Sjekk kartet og vår beskrivelse av stedene nedenfor for inspirasjon til steder du kan besøke og ting du kan gjøre i Trondheim.

Severdigheter og museum i Trondeim

Trondheim er full av fine, gamle bygninger og selve sentrum er ganske ok å få oversikt over. En fin sightseeing-runde kan være å gå fra Bakklandet til gamle bybro, videre til Nidarosdomen og avslutte på Samfundet og Gløshaugen. Er du gira på en lenger tur, kan du gå Ladestien (en tur/joggesti). Du bestemmer selv hvor langt du vil gå, men den strekker seg rundt hele Lade.

Nidarosdomen

Nidarosdomen er obligatorisk for enhver tur til Trondheim. Den er en arkitektonisk perle, og er åpen for besøkende fra 09-18 på hverdager, fra 09-14 på lørdager og fra 13-17 på søndager.

Tyholttårnet

Et annet populært reisemål er Tyholttårnet. Med sine 120 høydemeter er det også synlig fra byen, og i 74 meters høyde ligger en Egon-restaurant. Her kan du nyte utsikten over byen i en 360 graders roterende restaurant. Det er ikke alle byer som lar deg spise en pizza i et telekommunikasjons- og radiotårn.

Pirbadet; svømming i Trondheim

Pirbadet er også verdt å få med seg. Dette er Norges største innendørs badeanlegg og som har alt du kan tenke deg av aktiviteter og installasjoner. Det har i tillegg et åpent utebad med solterrasse i sommersesongen. Studenter får dagsbillett til 155 kroner.

Rockheim museum

Her koster det bare 100 kroner for en student å komme inn. Her får du oppleve norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til idag. Dette gjør du gjennom masse interaktive, kule greier. Hva med å teste dine band-skills?

Steder å spise i Trondheim

Sushi på Sabrura 🍣 i Trondheim

Prøv frostamaki på Sabrura. Her kan du teste ut alt det du vil i en sushibuffèt til kun 199 kroner. Du kan altså bli sittende ganske lenge. Spis til du blir mett, og dette er helt innafor på studentbudsjettet!

Frida 🌮

Gira på mexikansk? Frida restaurant gir deg den ekte latinofølelsen. Veldig poppis plass i Trondheim, så det kan være smart å bestille bord.

Selma 🍕

Om det derimot bare er pizza som frister kan jeg anbefale Selma. Her får du pizza stekt i vedovn, toppet med økologiske og lokale råvarer. Er absolutt verdt en tur innom!

Cafè Løkka i Trondheim

Test ut Cafè Løkka for gode burgere, eller en sandwich til lunch. Koselig og uformell stemning, med fin uteservering i sommerhalvåret.

Superhero Burger

På superhero selger de burger. De har også rimelig øl, noe som absolutt er gunstig for en studentlommebok. Det er derimot litt liten plass, så du risikerer at det er stappfullt.

Antikvariatet

På Bakklandet ligger Antikvariatet. Dette er en liten, men veldig koselig kafè/bar. De har også ulike kulturarrangement, så følg de på Facebook og sjekk de ut! Både ute og inne-servering.

Graffi grill

Graffi har to restauranter i Trondheim, noe som vitner om at de har greie på det de driver med, nemlig grillmat. Stikk hit neste gang engangsgrillen i parken ikke frister.

Work-Work

På Work-work kan du både spise god mat OG spille mange gøye brettspill.🎲 Ta med deg vennegjengen når du er lei av å sitte på lesesalen eller å stikke ut på byen. De serverer selvsagt øl om du ikke er så sulten.

Festing og utesteder; noe du kan gjøre i Trondheim på kveldstid

Studentersamfundet🍺

Studentersamfundet, eller bare samfunnet, er studentenes hus i Trondheim. Det består av flere etasjer spekket med uttallige barer og rom. Jeg tror faktisk ingen vet nøyaktig hvor mye forskjellig som finnes på samfunnet, her er noe for enhver smak. Er du student kommer du inn om du er 18 år, og kan nyte alle arrangementene som finnes på huset.

Studio26

Her er det absolutt mest lønnsomt for BI-studenter å dra. På ordinære åpningstider slipper de inn gratis. Her er det 20 års aldersgrense, og cc på lørdag er 150 kroner, mens det koster 100 kroner på fredager. Her kan du danse til alt fra dansemusikk til nattklubbmusikk. Da trenger du ikke lure på hva du skal gjøre i Trondheim én eneste kveld.

Barmuda i Trondheim

På Barmuda kan du prøve spennende og gode drinker. I tillegg har de et helt eget konsept, Cava-søndag! Her koster en hel flaske cava eller prosecco bare 175 kroner. På søndager er det 20-års aldersgrense, mens det resten av uken er 22 år.

Raus

Raus satser hardt på drinker – og lykkes 🍸🍹 De er megagode, og jeg skjønner godt hvorfor eier og baren har vunnet et drøss med priser. Ta turen innom om du er lei billigølen (og kanskje rundt stipendtider?) Aldersgrense: 20 år i ukedagene og 23 år i helgene.

Diskoteket

Når du vil danse så kan du stikke hit. Med sitt hyperorginale navn, spiller Diskoteket kjempekul musikk i alle sjangre. Aldersgrensen er 20 år, cc er 100 kroner på lørdager og det er garantert god stemning.

Circus

Dette utestedet sverger til rock’n’roll-musikk. Det er et intimt sted med god stemning. Her er 20 års aldersgrense og gratis inngang hver dag.

Heidi’s i Trondheim

I likhet med Heidi’s Oslo, så er dette stedet å dra hvis du er trenger en real fest. Her kan du danse på bordene og slå håret ut. Lørdager er det 23-års aldersgrense, mens du resten av uka må være 20 år for å komme inn. Det er gratis inngang før 22, etter dette er det cc på 100 kroner.

The mint

Dette er et av få steder der du som er 18 år kommer inn. Dette er en real nattklubb som satser på hits. Cc er 130 kroner.

Lille London i Trondheim

Hvis du ikke er så veldig gira på dansing, kan jeg anbefale Lille London. Konseptet er britisk pub – og du kommer hit for å drikke øl og henge med gode venner. Det er også her du får sett fotballkampene du ikke har tilgang til på TVen. Studentpriser søndag til mandag, og 20 % avslag på mat alle dager. Aldersgrense: 20 år.

Når du har kommet deg gjennom alle forslagene over, hva skjer så? Har du noen gode tips til hva du kan gjøre i Trondheim?

Nå som du en god liste over hvor du kan kose deg, er det smart å lære mer om hvordan du kan studere smartere – når du først studerer.


NESTE: Våre beste studietips 👉