Ting å gjøre i Oslo

Er du ny i Oslo og vil se hva byen har å by på? Trenger du tips til steder du kan vise de som kommer på besøk? Jeg har samlet et utvalg av mine favorittaktiviteter i Oslo.

Bruk kartet for å finne frem, og les mer om aktivitetene og stedene nedenfor 👇

Aktiviteter for store og små

Oslo Camping

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Oslo Camping (@oslocamping)

Oslo Camping er en innendørs minigolfbane. Ta med deg vennene dine til Møllergata 12 for å prokrastinere eksamenslesingen, nyte en lat søndag eller imponere en Tinder-date. En runde minigolf koster 120 kroner. Aldersgrense: 20 år (etter 19:00). En morsom aktivitet, og spesielt egnet når det er regnvær.

Oslo bar og bowling

Alle elsker bowling – og like ved Oslo Camping, i Torggate 16, finner du en god gammeldags bowlinghall. Her kan du også spille shuffleboard, biljard og ikke minst – kjøpe den kaldeste ølen i byen. Her fryser de glassene! Som student får du tilbud på bowlingen – 2 serier for prisen av 1. 

Frisbeegolf

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av EMILIE HEYERDAHL (@emilieheyerdahl)

Har du prøvd deg på frisbeegolf? Da er det virkelig på tide, for dette er så gøy!

Frisbeegolf har blitt meget populært, og på Muselunden ligger en bane for nybegynnere. Det kan være greit å starte med noe enkelt – det er faktisk vanskeligere enn det ser ut som. I Oslo finner du også en bane på Ekeberg, og en i Holmenkollen. Kjøp deg en starter-pack for 250 kroner på XXL og kos deg på frisbeebanen.

Bordtennis på Brygg

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Brygg Oslo (@bryggoslo)

Ølentusiast? Brygg ligger i Storgata og er perfekt for deg som liker å ta en øl med vennegjengen. Her får du 26 øltyper på tapp, langbord så langt øyet kan se og ikke minst: bordtennisbord. Ta med deg gjengen på bordtennisturnering da vel! Aldersgrense: 20 år (etter 18:00), gratis inngang.

Paint’n Sip

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av paint'n sip (@paintnsip.no)

Her er det hverken krav til malekunster eller kreativitet. Putt noe godt i glasset og la instruktøren fortelle deg hva du skal putte på lerretet. Du kan enten booke deg inn på et pop-up-event, eller som en privat gruppe med vennegjengen. Her er det store sjanser for at kollektivet får ny veggpryd! Men, hold tungen rett i munnen, det er fort gjort å dyppe penselen i feil glass!

Badstu

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av KOK Oslo (@kokoslo.no)

I Oslo er det blitt poppis med badstuer. Det finnes tre aktører som driver badstu i Oslo: SaltSørenga Badstue- og helårsbadeanstalt og Kok. De har badstuer i ulike størrelser og tilbyr drop-in samtidig som du kan booke til større arrangement. 

Markeder

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av @vestkanttorvet

Bruktmarkeder er populært og du kan finne alt fra skreddersydde kjoler, vintage vesker og interiørkupp til en billig penge. Våre favoritter er Vestkanttorget og Birkelunden Marked. VisitOslo har en oversikt over alle markedene. Om du ikke finner noe fint å kjøpe, så finner du garantert noe spennende å smake på; ost fra Nederland, vaffel med brunost og syltetøy eller rykende fersk thai-mat. 

Shopping i Markveien

Du har mange alternativer når det kommer til shopping i Oslo, og de virkelige shoppingperlene ligger i Markveien. Her finner du vintage-butikker og unike småbutikker.

Kunsthøgskolen

De flinke folkene på kunsthøgskolen (KHIO) setter med jevne mellomrom opp forestillinger og utstillinger. Disse er det absolutt verdt å få med seg!

Korketrekkeren – VINTER

Korketrekkeren er et absolutt must å prøve. Her kan du leie kjelke, eller ta med din egen. Du tar T-banen til Frognerseteren. Heldigvis tar du T-banen helt til toppen av akebakken, for den er hele 2,5 kilometer lang. En spennende aktivitet å gjøre i Oslo på vinterstid.

Parker i Oslo

Fra vinter til sommer. Sommer, sol, grilling og chilling – her kommer en oversikt over de beste parkene i Oslo.

Botanisk hage

Parken ligger på Tøyen og huser over 5,500 ulike plantesorter. Det er den eneste parken med åpningstider: hver dag mellom 07:00 og 21:00. 

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Botanisk hage Oslo (@botanisk_hage)

Vigelandsparken/Frognerparken

En av de desidert mest populære turistparkene. Den stiller nemlig ut Gustav Vigeland sine mange skulpturer. Her er det god plass til både store og små. Ta med vennegjengen på grilling eller ta med foreldrebesøket for å se på skulpturer. Ikke glem en selfie ved Sinnataggen.

St. Hanshaugen park

Santhansparken på folkemunne, og parken med flest høydemeter. Nyt utsikten utover byen. Her er det til og med uteservering i sommermånedene.

Bading på Hovedøya

På sommeren er det digg med et bad i sjøen. Hva med å ta båten ut til Hovedøya for å chille på stranden? Båtene går ofte fra Aker Brygge, og bruker ikke mer enn et kvarter ut til Hovedøya. Har du månedskort fra Ruter kan du reise så ofte og mye du vil ut til øyene. Her kan du rømme fra storbylivet i noen timer. 

Nordmarka og Sognsvann

Er du glad i å bevege deg? Sognsvann og Nordmarka er perfekt for en fin turopplevelse. Ta t-banen til Sognsvann og nyt fuglesang og vakker natur. 

Ekebergparken

På Ekeberg finner du Ekebergparken, en skulpturpark med et historisk sus over seg – den representerer europeisk kunsthistorie de siste 130 årene(!). Fair warning; det er noen litt spesielle skulpturer her, men absolutt noe å gjøre i Oslo på en lat søndag.

Sofienbergparken

I Sofienbergparken finner du alt mellom himmel og jord. Reis hit for rolig løkkastemning, salsadansing og mye mer. Her får en virkelig sett mangfoldet som Oslo har å by på. Vil du sjekke ut flere parker på Grünerløkka, finner du også en på Birkelunden.

Det kulinariske Oslo

Oslo street food

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Oslo Street Food (@oslo_streetfood)

I Torggata finner du en stor mathall fylt til randen med eksotisk street food. Her er det mange langbord og gode muligheter for å få prøvd en ny matrett eller to. Hva med en vegansk burger eller en deilig gyros? Sjekk ut hele tilbudet her.

Indisk på Grønland

Test ut Punjab Tandoori for studentvennlig og god indisk mat. Selve restauranten har et kantinepreg over seg, men jeg sverger; maten er god!

Istanbul kebab

I Oslo finner du utallige kebabsteder. Det tar lang tid å finne sin personlige favoritt, men en god plass å starte er Istanbul kebab som har avdeling både på Grønland og på nedre Grünerløkka.

Pust

Pust ligger like ved Majorstua T-bane og er i likhet med Heimatt en ypperlig studentkafè. Her risikerer du å møte på folk du kjenner – så populær er den. Ta med deg kollokviegruppen til en studiedate på Pust. 

Kulturhuset

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Kulturhuset i Oslo (@kulturhusetioslo)

På Youngstorget ligger Kulturhuset. 2 000 kvadratmeter fylt med debatter, konserter, shuffleboard, bordtennisbord, dansegulv, kaffebar, brettspill og ikke minst, spennende drinker. Her er det alltid god stemning og alltid noe som skjer. På kveldstid blir det til et utested, med 23 års aldersgrense. 

Hete utesteder

I Oslo er det stor variasjon i utelivet, men også ganske stor forskjell i aldersgrensene på de ulike stedene. Under har jeg samlet NOE av det som finnes i Oslo og forsøkt å presentere mangfoldet i byen.

Studentpubene

Felles for alle studentbarene er at du kommer inn selv om du er 18 år ved fremvisning av studentbeviset ditt.

  • Kroa – BI sitt tilfluktsted.
  • Fakultetene på Blindern – Hvert av fakultetene på Blindern har sin egen studentpub og tro meg; rivalisering skjer.
  • Samfunnet Bislett – OsloMet sin studentpub og ligger midt mellom trikkestoppene Frydenlund og Dalsbergstien.
  • Chateu Neuf – Er studentenes pub. Her er det flere arrangement i fadderukene, mulighet for medlemskap (billigere øl) og åpent på fredager og lørdager.

Dattera til Hagen

Et utested som ligger på Grønland og med en bakgård som er perfekt for late sommerdager. Her er det malerier på veggene og arrangementer på kveldene. Kom hit for en rolig ettermiddag eller en real fest på byen. Aldersgrense: 20 år 

Ingensteds og Blå

På hver sin side av gaten ligger (kanskje) to av Oslos mest populære dansesteder. Begge har 20 års aldersgrense og er gode plasser å dra om du er gira på å danse hele natten lang. Begge har dessuten flere konserter og arrangementer på dagtid og kveldstid. Sjekk ut hjemmesiden deres for mer informasjon.

Elsker

Oslos homsebar. Her kan den frie kjærligheten nytes og det kan danses løs. Klubben strekker seg over tre etasjer, med forskjellig type musikk i hver etasje. Her er noe for enhver smak. Aldersgrense: 20 år. Fri inngang frem til 23:00, deretter CC:100 kroner.

Skaugum

En hyggelig bakgård som blir til en gøyal festplass i helgene. Utestedet har tre etasjer, så du har god plass til å boltre deg på! Aldersgrense: 20 år.

Heidi’s Bier Bar

Ingen liste over Oslos utesteder blir komplett uten Heidis Bier Bar. Har du store planer om å ta det helt ut en kveld, er dette stedet å dra. Her kan det danses på bordene, noe som er selve definisjonen på å ta det helt ut. Noen kvelder er det akkurat det du trenger! Aldersgrense: 20 år.

Gamla

Er du gira på å danse og synge til gamle gode klassikere? Gamla er stedet for deg. Her er 23 års aldersgrense på fredager og lørdager, men på torsdager er det 21 års aldersgrense 💃

Uhørt

Ligger i Strøget ved Youngstorget. Med sin herlige dansemusikk og ulike arrangement på kveldstid er det alltid god stemning her. Id: 23 år.

Syng

Om du ikke elsker å synge på utestedet – hvorfor ikke ta med deg vennegjengen på et privat rom for å synge karaoke? De arrangerer også med jevne mellomrom sing-along til kjente og kjære filmer.

Pro tip: på tirsdager er det gratis for studenter å booke rom.

Har du et yndlingssted som mangler på lista? Let us know in the comments below (som de sier).


NESTE: Ting å se og gjøre i Trondheim 👉