Eksamens tips

Det er under en uke igjen til innleveringsfristen av prosjektoppgaven i Markedsføringsledelse. Mange begynner nok å få litt høy puls. Jeg har også vært der og kjenner meg godt igjen. Derfor vil jeg dele mine beste tips, som vil gi oppgaven det lille ekstra!


#1 – Kontroller oppgaven

Det er fort gjort å gjøre små feil, når man jobber med en prosjektoppgave over flere måneder. Kanskje har man byttet om på noen tall, tabeller eller lignende. Det er veldig viktig å ta seg tid til å lese over og sørge for at alt innholdet er riktig. Det kan være lurt å lese oppgaven først, og markere eventuelle feil og mangler underveis. Bruk gjerne kommentarfunksjonen i Word, så kan du kommentere hva som må rettes eller fikses på. Alternativt kan du gjerne skrive ut oppgaven og bruke en markeringstusj. Da vil du raskere få oversikt over hva som må gjøres. Dersom dere er flere på gruppen, kan det være en fordel om alle gjør dette hver for seg. Det er lett å se seg blind på sine egne feil, og derfor er det ofte nyttig at noen andre leser over.

Om du ikke har benyttet malen på oppgaven i kurset, kan du gjerne sjekke ut videoen Andreas har laget, med tre gode tips i Word!


#2 – Finskriv oppgaven

Antageligvis har dere vært to-tre personer som har samarbeidet på oppgaven. Dersom dere har fordelt arbeidet med de ulike analysene, og innholdet, vil sannsynligvis språket litt forskjellig på de ulike delene. Om dere ønsker å løfte oppgaven, kan det være lurt at en på gruppen går over besvarelsen.

Eksamen - heia heia

På den måten kan dere sørge for at oppgaven har et helhetlig språk og uttrykk. Da vil også besvarelsen flyte bedre, og være mer lettlest.
Sjekk gjerne ut videoen i kurset Markedsføringsledelse, som tar for seg akademisk språk 👈🏻


#3 – Unngå plagiat

Mange studenter er redd for å bli tatt for plagiat i sitt arbeid.
Dere kan ha gjort et ærlig stykke arbeid, men om dere er unøyaktig med kildehenvisninger i prosjektoppgaven i Markedsføringsledelse, vil dere risikere å bli tatt for plagiat.

Min ide


Julius har skrevet et knallbra blogginnlegg om plagiat som du kan lese her 👍🏻

Som sagt, og som Julius også skriver, er riktig bruk av kildehenvisninger den beste måten å unngå plagiat. Det tar oss videre til neste tips!


#4 – Gå over kildehenvisninger

Det er utrolig viktig at alle relevante kilder er henvist til riktig i oppgaven. Generelt når man skrive akademiske oppgaver, anbefaler jeg å legge inn kilder fortløpende. Dette vil spare deg for mye ekstra jobb rett før innlevering.Jeg vet av erfaring at det kan gå unna når man er inne i en god flyt. Ved mer enn en anledning skrev jeg “(SETT INN KILDE HER)” i mine oppgaver. Om du har gjort det samme eller noe tilsvarende, er det utrolig viktig å sette inn alle relevante kilder. Sjekk videoen i kurset om referansestiler for gode tips til hvordan du enkelt legger inn kildehenvisninger i besvarelsen din 🤩

Det også veldig viktig å huske på å oppdatere referanselisten etter at du har gått over og kontrollert at alle kildehenvisningene i teksten er riktig.


#5 – Lever i tide!

Dette tipset er kanskje veldig opplagt. Jeg snakker imidlertid av erfaring når jeg vet at dette ofte blir gjort med rett før fristen. BI får hvert eneste år henvendelser fra fortvilte studenter som har lastet opp feil oppgave. Sørg for at du ikke er en av dem!

I kurset i Markedsføringsledelse finner du helt til slutt en oppsummering og noen viktig sjekkpunkter før innlevering. De viktigste er nevnt her. Å levere i god tid før fristen er ett av dem.


#6 – Bonus 😎

Husk at du når som helst kan stille oss et spørsmål i chatten på EnkleEksamen.no. Vi skal gjøre vårt beste for å hjelpe deg i havn med prosjektoppgaven!

Dersom du ikke har sjekket ut kurset vårt enda, så kan du gjøre det nå. Det er fortsatt tid igjen til å få hjelp fra kurset til å gjøre den siste finpussen.